Bayrampaşa'da Ele Geçirilen Patlayıcılar Emniyette Teşhir Edildi - Son Dakika
Güncel

Bayrampaşa'da Ele Geçirilen Patlayıcılar Emniyette Teşhir Edildi

İstanbul'da bombalı saldırı hazırlığında olan bölücü terör örgütü PKK üyesi 7 kişinin 12 kilo 990 gram plastik patlayıcılar ile birlikte ele geçirildiği ve sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edildiği bildirildi.

09.03.2012 16:38

İstanbul'da bombalı saldırı hazırlığında olan bölücü terör örgütü PKK üyesi 7 kişinin 12 kilo 990 gram plastik patlayıcılar ile birlikte ele geçirildiği ve sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edildiği bildirildi. Kazı çalışmaları sonucu ele geçirilen patlayıcılar ise bugün emniyette düzenlenen toplantıda basına gösterildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; İstanbul'da sansasyonel nitelikte bombalama eylemi arayışı içerisinde olan 1 şüpheli ile kendisine yardım ve yataklık yapan 6 şüphelinin 06 ila 08 Mart 2012'de yapılan operasyonlar sonucu gözaltına alındığı bildirildi.

Bombalı saldırı hazırlığındaki örgüt üyesinin polisteki sorgusu sonucu yüklü miktarda patlayıcı maddeler ve bu maddelere bağlı düzenekleri ele geçirildi. Bayrampaşa'da boş bir arazide yapılan kazı çalışmaları sonucunda ise 5 elektrikli kapsül, 12 kilo 990 gram PE-A4 patlayıcı madde, 2 cep telefonuna gizlenmiş RF düzenek alıcısı, 2 adet cep telefonuna gizlenmiş RF düzenek vericisi, 1 cep telefonu ile çalışabilen elektronik düzenek ile 1 adet elektronik devreleri kullanma talimatı kitapçığı ele geçirildi.

Yakalanan 7 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından bugün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildiği kaydedildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bayrampaşa'da Ele Geçirilen Patlayıcılar Emniyette Teşhir Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement