Bebeklikten İtibaren Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları Ele Alındı - Son Dakika
Güncel

Bebeklikten İtibaren Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları Ele Alındı

Bebeğimin Beslenme Kitabı, sağlıklı beslenme alışkanlıklarını bebeklikten itibaren ele alan ve bir Türk yazar tarafından yazılan İlk kitap olarak raflardaki yerini aldı.

07.01.2014 11:54

Toplum Sağlığı Uzmanı Sibel Güngör Kızıltan'ın kaleme aldığı 'Bebeğimin Beslenme Kitabı', Remzi Kitapevi'nden çıktı. Kitapta bebeklikten itibaren çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak için atılabilecek ilk adımlar okurlarla paylaşılıyor.

Toplum sağlığıyla ilgili çalışmalar yürüten Sibel Güngör Kızıltan imzasıyla Aralık ayında Remzi Kitabevi'nde satışa çıkan 'Bebeğimin Beslenme Kitabı'nda 06-24 aylık bebekler için sağlıklı beslenmeye başlangıç ve yemek tarifleri yer alıyor.

Bebeklikten itibaren çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmanın ilk adımlarının anlatıldığı kitapta; bebeklerde ek gıdalara geçiş, aylara göre başlanması gereken besinler, sağlıklı beslenmenin bir yaşam tarzı haline getirilmesinin önemi gibi ana başlıklar işleniyor.

Ayrıca Sibel Güngör Kızıltan, raflarda yerini alan yeni kitabının telif gelirinin tamamını Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı'na, Koruncuklara bağışlıyor.

Sibel Güngör Kızıltan, bu kitabı yazarken öncelikle her annenin bebeğinin ek gıdalara geçiş sürecinde aklına gelebilecek soruları, yaşadığı sıkıntıları göz önüne aldı. İçeriği oluştururken alışık olduğu Akdeniz tipi beslenme düzeninden, yurt dışında yayınlanmış bebek beslenmesi ile ilgili çeşitli kaynaklardan, UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü gibi uluslararası otoritelerin yayınlarından, Liverpool Üniversitesi Toplum Sağlığı Bölümü Yüksek Lisans çalışmalarından ve aynı zamanda, şu anda 5 yaşında olan ikiz kızlarını büyütürken yaşadığı tecrübelerden faydalandı. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları, bebeklerde ek gıdalara geçiş, beslenme düzeninin oturtulması ve geliştirilmesi, aile yemeklerinde sağlıklı beslenme ile ilgili konular üzerine İngiltere'de katılmış olduğu çeşitli seminer ve eğitimler de kitabın oluşum sürecinde Kızıltan'a ışık tutmuştur.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bebeklikten İtibaren Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları Ele Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement