Bilfen, Öğrenciyi Önce Keşfedip Sonra Eğitiyor - Son Dakika
Eğitim

Bilfen, Öğrenciyi Önce Keşfedip Sonra Eğitiyor

Bilfen, Öğrenciyi Önce Keşfedip Sonra Eğitiyor

1988 yılında 45 öğrenci ile eğitim hayatına başlayan Bilfen Okulları, bugün 6 bin 900 öğrencisiyle eğitim sektörünün devleri arasında yerini aldı.

12.01.2012 08:57

1988 yılında 45 öğrenci ile eğitim hayatına başlayan Bilfen Okulları, bugün 6 bin 900 öğrencisiyle eğitim sektörünün devleri arasında yerini aldı. Çocukların öğrenme stiline göre eğitim verilen okullarda hedef, bilgiyi kalıcı kılmak.

1988 yılında kurulan Bilfen Okulları, 8 öğretmen ve 45 öğrenci ile başladığı eğitim yolculuğuna, bugün 17 anaokulu, 6 ilköğretim okulu ve 5 lise ile devam ediyor. Bilfen Okulları, bünyesindeki bin 700 çalışan ile 6 bin 900 öğrencisinin öğrenme stilini keşfedip yeteneğine göre şekillendiriyor.

Bilfen'in ortaya koyduğu istikrarlı başarının sırrı ise kurucusu Osman Öztürk'ün eğitime bakış açısını da yansıtan şu cümlesinde saklı: "Eğitim ciddi bir iştir. Bilmekten öte, ona gönül vermek gerekir."

Ayrıca, Fortune Dergisi'nin 2010 yılı değerlendirmelerine göre " Türkiye'nin En Büyük 500 Şirketi" listesinde 489'uncu sırada yer alan Bilfen Okulları, bu listede yer alan tek eğitim kurumu. Bilfen Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Öztürk, okullarının toplam 2 bin 400 çalışanıyla 300 milyon TL'lik bir ciroya sahip olduğunu belirterek, "23 yıllık bir kuruluşuz, eğitimde büyümek konusunda iddalıyız. İstanbul Florya'da bir ilköğretim okulunu daha faaliyete geçiriyoruz. Ayrıca biri Ankara'da, diğerleri İstanbul'da olmak üzere 5 okul projemiz var.Tüm bu yatırımlarla birlikte gelmek istediğimiz nokta 2-3 yıl içinde 500 milyon TL'lik ciroya ulaşmak" diye konuştu.

ÖĞRENME STİLLERİNİN MERKEZİ

Bilfen Okulları'nda eğitim öğretim programının uygulamaları her öğrencinin farklı bir öğrenme stiline sahip olduğu bilgisi göz önünde bulundurularak gerçekleştiriliyor. Bu ön bilgiyle uygulanan "Öğrenme Stilleri" öğrencinin yetenek ve yönelimlerine ilişkin farkındalığı da artırıyor. Öğrenme stillerinde amaç, testlerle düşünsel ve algısal tercihleri ve bireysel farklılıkları tespit edilen öğrenciler için bilgiyi kalıcı ve etkin hale getirmek. Bilfen Okulları, Türkiye'de tek, dünyadaki 34'üncü Öğrenme Stilleri Merkezi olarak yalnızca kendi öğrencilerine değil, tüm ülke öğrencilerinin eğitimine katkı sağlıyor.

EĞİTİM DUVARLARI AŞIYOR

Bilfen Okulları, tüm öğrenme stillerine hitap eden eğitim projeleriyle donatılmış yapısıyla adeta küçük bir bilim merkezi görünümünde. Öğrenciler okulun her köşesine yerleştirilen projeler vasıtasıyla bilgiyi görsel, işitsel ve interaktif yollarla pekiştirme ve içselleştirme fırsatına sahip. Gelişen teknolojiye ayak uydurmayı önemseyen Bilfen Okulları'nda tüm sınıflar birer bilgisayar laboratuar niteliğinde donatılmış. Akıllı tahtaların kullanıldığı ve multivizyon sisteme sahip dersliklerde öğrenciler Bilfen Eğitim Teknolojileri departmanı tarafından hazırlanan web tabanlı interaktif ders anlatımı uygulamalarını takip ediyor ve ders konularını pekiştirme imkanına sahip oluyor.

965 öğretmen var

- Bilfen Okulları bünyesinde 17 anaokulu, 6 ilköğretim, 5 lisesi var.

- Toplamda 1700 çalışandan 965'i öğretmen olarak görev yapıyor.

- 28 okulda 6 bin 900 öğrenci eğitim görüyor.

- 28 okulun 27'sinin müdürü kadın.

- Bilfen Okulları'nda görev yapan öğretmenlerin yüzde 87'sini kadın öğretmenler oluşturuyor.

- Finans, satın alma ve güvenliğin başında da yine kadın yöneticiler var.

- Fortune Dergisi'nin 2010 yılı değerlendirmesinde "Türkiye'nin En Büyük 500 Şirketi" listesine girmiş tek eğitim kurumu.

Kaynak: BasinOdasi.com.tr

Son Dakika Eğitim Bilfen, Öğrenciyi Önce Keşfedip Sonra Eğitiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement