Büyükşehirden "Yaşayan Kadın Kütüphanesi" Etkinliği - Son Dakika
Kültür Sanat

Büyükşehirden "Yaşayan Kadın Kütüphanesi" Etkinliği

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde farkındalık yaratmak amacıyla "Yaşayan Kadın Kütüphanesi" etkinliği düzenledi.

08.03.2018 17:06

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde farkındalık yaratmak amacıyla "Yaşayan Kadın Kütüphanesi" etkinliği düzenledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Haşim İşcan Aile Eğitim Merkezi'ndeki etkinlikte, farklı hayat tecrübeleri olan 5 kadın, iş ve sosyal hayatlarındaki mücadelelerini, dramlarını anlattı.

Şehit annesi Asya Koçak, engelli annesi Ceyran Setterova, Suriye göçmeni Hacer Çekin, mantar yetiştiriciliği yapan Feride Akdeniz Bakıroğlu ve Büyükşehir Belediyesinde otobüs şoförlüğü yapan Fatma Eken, etkinliğe konuşmacı olarak katıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nin iş arayan, mevcut işinde kendini geliştirmek isteyen, kendi iş yerini açmak isteyen kadınlara ücretsiz olarak profesyonel eğitim ve danışmanlık hizmeti veren Kadın İş Gücü Geliştirme Merkezine (KİGGEM) başvurarak eğitim aldığını ve sonrasında kendi işini büyüttüğünü ifade eden Feride Akdeniz Bakıroğlu, şunları kaydetti:

"Ben istiridye mantarı yetiştiriciliği yapıyorum. Bunu daha önce amatör olarak yapıyordum ve hedefim kendi iş yerimi kurmaktı. Onun için ilk olarak KİGGEM'e başvurdum. Oradan aldığım eğitim ile kendi iş yerimi açarak kendi tesisimde üretimime başladım. O kurs bana çok katkı sağladı. Önceden kendimi ifade edemez iken şimdi her yerde hakkımı savunuyorum."

Büyükşehir Belediyesi'nde görevli kadın otobüs şoförü Fatma Eken de neden şoförlük mesleğini seçtiğini ve mesleğini yaparken yaşadıklarını anlattı. 10 yaşından bu yana araç kullandığını, bunun bir çocukluk hayali olduğunu belirten Eken, "İki yıldır büyük otobüs kullanıyorum. Mesleğimi çok seviyorum. Bunun sadece erkeklere özel bir meslek olmadığını gösteriyoruz. Yolculardan da olumlu tepkiler alıyoruz. Keşke bütün şoförler kadın olsa diyenler bile var. Tabii olumsuz tepkiler de alıyoruz, başka bir iş bulamadın mı diyen de var. Kadınların isteyip de başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Önemli olan cesaretli olmak." dedi.

14 yıl önce evlenerek İskenderun'dan Suriye'ye giden, savaş nedeniyle yeniden Türkiye'ye dönen Hacer Çekin de savaşta evlerinin yıkıldığını, çocuklarının yaralandığını anlattı.

Haşim İşcan Aile Eğitim Merkezi birim sorumlusu Mukaddes Malkoç, Antalya'da ilk kez böyle bir etkinliğe imza atıldığını belirterek, "Yaşayan kütüphanenin diğer kütüphanelerden farkı kitapların insan olması. Çünkü bugün kadınlar birer kitap oldu ve içlerindeki bilgileri, tecrübeleri, hikayeleri onlardan dinledik. Birbirinden farklı tecrübeler yaşayan kadın konuşmacılarımız, farklı gruplarla oluşturduğumuz dinleyicilerimizle sohbet ederek karşılıklı diyaloglarla bilgi alışverişi yaptı. Çünkü bu kütüphanede konuşmak serbest." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Büyükşehirden 'Yaşayan Kadın Kütüphanesi' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement