Çan'da Comenius Bölgesel Ortaklık Projesi - Son Dakika
Yerel

Çan'da Comenius Bölgesel Ortaklık Projesi

Çan'da, Comenius Bölgesel Ortaklık Projesi kapsamındaki ikinci proje, Türkiye-Litvanya ortaklığıyla "Okula Devam Etmeme Problemini Ele Almada Yönetsel Yeterliliği Geliştirme" adı altında gerçekleştirilecek.

18.10.2011 09:40

Çan'da, Comenius Bölgesel Ortaklık Projesi kapsamındaki ikinci proje, Türkiye- Litvanya ortaklığıyla "Okula Devam Etmeme Problemini Ele Almada Yönetsel Yeterliliği Geliştirme" adı altında gerçekleştirilecek.

Çan Öğretmenevinde, projenin yerel ortakları bir araya geldi. Toplantıda Çan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Projeler Sorumlusu Seda Güven tarafından, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Bayar, AR-GE proje uzmanları Serap Genç ve Ece Elkıran, Çanakkale Rehberlik Araştırma Merkezi'nden Özcan Erbakan ve Gökçen Özer, Çan Lisesi Müdürü İbrahim Bal ile öğretmenler Elvan Uzun ve Belkıs Şemer'e projeyle alakalı sunum yapıldı,

Güven, projeyi özetleyerek, şöyle konuştu:

"Okula gelmeme ya da düzensiz gelme, tüm dünyada yer alan ve sistematik bir çözüm gerektiren karmaşık sorundur. Fakat okul yöneticilerinin bu sorunu çözmede yeterli becerisi yoktur. Okula gelmeyi geliştirecek yeni olanaklar ve yöntemler Litvanya ile Türkiye arasındaki işbirliği esaslarıyla araştırılacak. Bu ortaklık, bölgesel yetkilileri ve okul yöneticilerini okula gelmeme sorunu ve çözümü üzerinde daha büyük ilgi göstermeye cesaretlendirecek. Gerçekleştirilecek analiz, düzensiz okula gelme ya da eğitim sisteminin dışında kalmanın temel sebeplerinin altını çizecek. Bu model bir pilot okulda deney olarak uygulanacak. İyi uygulamaların tanıtımı, yerel ve uluslararası düzeyde konferanslar, seminerler, yuvarlak masa tartışmaları ve sistemli duyuruların tebliğ edilmesiyle gerçekleştirilecek."

Çan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ise bu çalışmaların kendi küçük eksikliklerini görme ve tamamlama anlamında yol gösterici olacağını, proje ortaklarına da bu anlamda Türkiye'deki iyi uygulamaları tanıtma olanağı sağlayacağını kaydetti.

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çan'da Comenius Bölgesel Ortaklık Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement