Çanakkale'de yanan Ro-Ro gemisindeki yangın kontrol altına alındı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de yanan Ro-Ro gemisindeki yangın kontrol altına alındı

Çanakkale Boğazı'nda alev alan "Gallipoli Seaways" isimli Ro-Ro gemisindeki yangın kısmen kontrol altına alındı. Öte yandan, gemi içerisindeki birden fazla aracın da yangından zarar gördüğü belirtildi.

11.02.2021 16:15  Güncelleme: 00:16

İstanbul Tuzla Limanı'ndan hareket eden ve Çanakkale Boğazı yönüne ilerleyen Türk bayraklı 193 metrelik "Gallipoli Seaways" isimli geminin ana güvertesinde personel tarafından duman fark edildi.

Ayvacık ilçesi Babakale köyüne 35 mil uzaklıkta bulunan geminin kaptanı, Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri ile iletişime geçerek yangın çıktığını bildirdi. 26 bin 525 grostonluk geminin bulunduğu bölgeye güvenlik amacıyla Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait "Kurtarma-4" ve "Kurtarma-10" römorkörü gönderildi.

ÇOK SAYIDA ARAÇ HASAR GÖRDÜ

Ro-Ro gemisi, denizde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü römorkörlerinin, karadan da itfaiye aracının müdahale ettiği yangın kısmen kontrol altına alındı. Limanda ekiplerin soğutma çalışması devam ediyor. Öte yandan, gemi içerisindeki birden fazla aracın da yangından zarar gördüğü belirtildi.

RO-RO GEMİSİ NEDİR?

Ro-ro gemisi, tekerlekli araç taşımacılığında kullanılan gemilerdir. İngilizce 'roll on roll off' kelimesinden türetilmiştir. Uluslararası kara yolu taşımacılığında mesafeleri kısaltan ve ulaşımı kolaylaştıran bir çözümdür.

Çanakkale\'de yanan Ro-Ro gemisindeki yangın kontrol altına alındı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de yanan Ro-Ro gemisindeki yangın kontrol altına alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement