Cemal Safi GAÜN'de Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Cemal Safi GAÜN'de Öğrencilerle Buluştu

Cemal Safi GAÜN\'de Öğrencilerle Buluştu

Şair Cemal Safi tarafından, Atatürk Kültür Merkezinde "Bir Söz Bir Anlam" adlı söyleşi ve şiir dinletisi düzenlendi.

10.05.2013 16:03

Gaziantep Üniversitesi'nin (GAÜN) 40. kuruluş yılı nedeniyle; "19. Bilim Kültür Sanat Günleri Etkinlikleri" kapsamında Şair Cemal Safi tarafından, Atatürk Kültür Merkezinde "Bir Söz Bir Anlam" adlı söyleşi ve şiir dinletisi düzenlendi.

İlk şiirlerinin Orhan Gencebay tarafından bestelendiğini söyleyen Şair Cemal Safi, 1990 yılında "Rüyalarım Olmasa", 1991 yılında "Vurgun" adlı bestelerin güftekarı olarak iki yıl üst üste yılın şairi olarak seçildiğini söyledi.

1990 yılında müzikli bir şiir kasedi çıkartığını ve yazdığı şiirleri, "Vurgun" adlı ilk kitabında yayınladığını belirten Şair Cemal Safi, bu güne kadar 40 tanesi Orhan Gencebay tarafından olmak üzere 150 civarında şiirinin bestelendiğini ifade etti.

Gençlerin şiirlerine ilgi duymasından oldukça memnun olduğun belirten Cemal Safi zaman içerisinde bunun meyvelerini aldığını söyledi.

Şair Cemal Safi, "Türk Dil Kurumu tarafından Türkçeyi en etkin ve güzel kullanan şair olarak ödüllendirildim. Yine, Eminescu madalyası başta olmak üzere defalarca Hürriyet'in Altın Kelebek, Milliyet'in Yılın En Sevilen Şarkıları birincilik ödülleri ile TRT'nin Yılın Şair'i gibi sayısız ödüle layık görüldüm. Şiirlerim İtalyanca, Rumence ve Arnavutça'ya çevrildi" diyerek, eserlerinde en önemli faktörün aşkı yaşamasına bağladığını ifade etti.

Aşkı iyi tanıdığını ve aşkın ressamı olduğunu belirten Cemal Safi, Osmanlı Padişahlarının çok büyük bir bölümünün şair olduğunu ve bunların en bilinenlerinin Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman olduğunu, Avrupa'da ise Şairlerin evlerinin müze olarak gezildiğini belirterek, Almanların Goethe, İngilizlerin William Shakespeare, İtalyanların ise Dante ile övündüklerini ifade etti.

GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğrencileri ve San. Öğr. Gör. Murat Demirhan tarafından müzik eşliğinde eserlerinden örnekler sunan Şair Cemal Safi'ye, söyleşi ve şiir dinletisinin sonunda Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından Şair Cemal Safi'ye hediye takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Cemal Safi GAÜN'de Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement