"Çocukla İletişim" ve "Ailede Sabır" Seminerleri - Son Dakika
Güncel

"Çocukla İletişim" ve "Ailede Sabır" Seminerleri

"Çocukla İletişim" ve "Ailede Sabır" Seminerleri

Malatya Belediyesi'nin kültürel etkinlikleri yoğun bir şekilde devam ediyor.

29.06.2012 16:01  Güncelleme: 15:58

Malatya Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi (MADEM) tarafından "Çocukla iletişim" ve "Ailede sabır " konulu 2 seminer düzenlendi.

Abdullah Gül parkı içerisinde yer alan MADEM hizmet binasında düzenlenen ve Aile eğitim grubuna verilen seminerler yoğun ilgi gördü.

"ÇOCUKLA İLETİŞİM" SEMİNERİ

"Çocukla İletişim" seminerini veren MADEM koordinatörü Recep Bulut, çocukla iletişimin önemine değinerek, çocuğun takdir ve teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. Bulut,"Küçük yaşlardan itibaren çocuğun olumlu davranışlarını takdir etmek hem çocuğu mutlu eder hem de bu olumlu davranışların sürmesini sağlar" dedi.

Çocuğa her yaptığı olumlu davranışın sonucunda sürekli maddi ödüller vermenin doğru olmadığını vurgulayan Bulut, çocukla sevdiği şeyleri paylaşmanın, sözle takdir etmenin; takdir belirten bir dokunuş, kucaklamak, parka gitmek gibi birlikte ortak şeyler paylaşmanın daha etkili olacağını belirtti.

Bulut; anne-babalara önerilerde bulunarak, "Çocuğunuzun yaşının özelliklerini bilin, çocuk gözüyle bakın, çocuğun davranışını anlamaya çalısın, ihtiyaçlarının farkına varın, ritmine ayak uydurun, çocuğunuzu tanıyın" dedi. Ailelere, davranışlarında daima güvenli ve tutarlı olarak hareket etmeleri tavsiyesinde bulunan Bulut, kural ve sınırların konulmasının, örnek olunmasının, seçenek sunulmasının, açıklama yapılmasının, çözüm yolu gösterilmesinin, çocukların neden-sonuç ilişkisi kurmasının sağlanmasına yardımcı olunmasının gerekliliğini anlattı.

"AİLEDE SABIR" SEMİNERİ

"Ailede Sabır" konulu semineri veren Yazar Yakup Alnıak ise ailede birlikteliğin korunmasında ve mutlu bir şekilde aile saadetinin sürdürülmesinde en önemli faktörün aile üyelerinin birbirleriyle iyi ilişkiler kurmasında ve birbirlerine gösterecekleri sabır ölçüsünde ortaya çıkacağını belirtti.

Yakup Alnıak, sabrın; zorluğa, haksızlığa ve başa gelen üzücü olaylara dayanma gücü olduğunu anlatarak, "Sabır, acıya katlanma, sıkıntı ve meşakkatlere karşı soğukkanlılıkla mukavemet etme, aklın ve dinin gösterdiği yolda sebat etme halidir. Diğer bütün erdemlerin geliştiği temel erdemdir. Sabır, yoksulluk, haksızlık gibi üzücü durumlar karşısında ses çıkarmadan onların geçmesini bekleyebilme erdemidir, dayançtır. Olacak veya gelecek bir şeyi telâş göstermeden bekleme halidir. Sabır; insanın tabiatına tamamen zıt saldırılar karşısında, haklı olduğu, karşı çıkma gücü ve cesareti olduğu halde, rahatlıkla sessiz ve hareketsiz kalabilmesidir" dedi.

Sabrın, hayatın kötü sürprizlerine karşı kişinin kendisini fikren eğitmesi ve hazırlıklı olması demek olduğunu belirten Alnıak, "Kişinin sabırlı olması dışında, başkalarına da sabrı tavsiye etmesi, bir görevdir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Çocukla İletişim' ve 'Ailede Sabır' Seminerleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement