Denizli'de Spor Tesisinin Açılışı Siyasileri Buluşturdu - Son Dakika
Güncel

Denizli'de Spor Tesisinin Açılışı Siyasileri Buluşturdu

Denizli\'de Spor Tesisinin Açılışı Siyasileri Buluşturdu

Denizli'nin Acıpayam İlçesi'ne bağlı Yeşilyurt Beldesi'nde belediye tarafından yaptırılan ve Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) Başkanı Zafer Alper adını taşıyan spor tesislerinin açılışı yapıldı.

31.07.2011 21:23

Denizli'nin Acıpayam İlçesi'ne bağlı Yeşilyurt Beldesi'nde belediye tarafından yaptırılan ve Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) Başkanı Zafer Alper adını taşıyan spor tesislerinin açılışı yapıldı. Açılışa Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, TAEK Başkanı Zafer Alper, MHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Emin Halik Ayhan ile AK Parti Denizli milletvekilleri katıldı.

Zafer Alper Spor Tesisleri'nin bugün öğlende gerçekleştirilen açılışında konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, hangi siyasi partiye mensup olursa olsun vatandaşlar arasında ayrım yapmadan hizmet eden bütün belediye başkanlarının takdir edilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'de toplumsal uzlaşmanın sağlanması gerektiğini belirten Ayhan, "Toplumsal uzlaşma sağlanırken birlik ve bütünlük içerisinde olmamız lazım. Toplumsal uzlaşmayı sağlamamız için ekonomik, sosyal ve siyasi açıdan asgari müşterekleri bulmamız lazım. Bunu hem makro anlamda ülke geneli için söyleyebiliriz, hem de mikro anlamında söyleyebiliriz. 2007 seçimlerinden bu yana ben sürekli olarak izliyorum. Bunu siyaseten söylemiyorum. Belki şeklin, yapının değişmesi lazım. Ama burada vatandaşların kendi problemlerini çözme dışında bir takım yardımların da sağlanması lazım. Ülkenin mutlaka sanayileşmesi ve hizmet sektörünün gelişmesi lazım. Ekonomik anlamda da işsiz olan insanların gelirini mütemadiyen yukarıya çekme gayreti içerisinde olmamız lazım" dedi.

Ayhan, günümüzde demokratik özerkliğin telaffuz edilebildiğini, bazı milletvekillerinin yurt dışında Türkiye'nin problemlerini başkalarıyla paylaştığını belirterek, "Bunların hep birlikte asgari müştereğini bulup milli bütünlüğümüzü sağlamamız, pekiştirmemiz ve Türk yurdu olarak kalmasını sağlamamız lazım" dedi.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen ise Yeşilyuva'da yaptırılan yerlere kente hizmeti olmuş kişilerin isimlerinin verildiğini, spor tesislerine de bu nedenle Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Zafer Alper'in adının verildiğini kaydetti.

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) Başkanı Zafer Alper, kasabanın görüntüsünün yapılan yatırımlarla her geçen gün daha da güzelleştiğini ve yaşam kalitesinin arttığını her gelişinde fark etmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Alper, hizmetlerde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Her yaştan insanın sağlıklı gelişmesini sağlamak üzere inşa edilen spor tesislerine ismimin verilmesi konusundaki belediye meclisinin kararından dolayı herkese teşekkür ediyorum. Kasabamızdan bugüne kadar nice değerli insanlar yetişmiştir. Hepsinin de içinde doğduğumuz, büyüdüğümüz, her köşesinde hatıralarımızın olduğu kasabamıza az ya da çok katkısı olmuştur" dedi.

Yeşilyuva Belediye Başkanı Ahmet Bakırtaş ise tamamı belediye kaynaklarından yaptırılan spor tesisine 281 bin 149 lira harcandığını, 2 bin metrekare alana yaptırılan spor tesisinde gençlerin spor yapmalarına imkan sağladıklarını, eğitime önem veren beldelerinden yetişen TAEK Başkanı Zafer Alper'in adını tesise verdiklerini kaydetti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil de spor tesislerinin açılışından sonra tesisin hayırlı olmasını dileyerek, "Yeşilyuva Belediye Başkanı Ahmet Bakırtaş dostum ve kardeşim. Uzun yıllar dostluğumuz var. Bu yörenin insanlarıyız. Davet ettiler geldik, çalışkan bir belediye başkanı arkadaşımızdır" dedi.

Spor tesisinin açılışına AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak'da katıldı. - Denizli/ Acipayam

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli'de Spor Tesisinin Açılışı Siyasileri Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement