"Dış Güçlerin Taşeronluğunu Yapanlar Var" - Son Dakika
Yerel

"Dış Güçlerin Taşeronluğunu Yapanlar Var"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "75 milyondan hiç kimseyi bu sevgi halkasının dışında tutmadan, bir, beraber ve kardeş olarak bu coğrafya hepimize yeter" dedi.

22.08.2012 22:24  Güncelleme: 09:42

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "75 milyondan hiç kimseyi bu sevgi halkasının dışında tutmadan, bir, beraber ve kardeş olarak bu coğrafya hepimize yeter" dedi.

Yılmaz, Sivas'ın Gürün ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu, Suçatı beldesi ile Yuva, Külahlı, Eskihamal, Yeşildere ve Sarıca köylerini ziyaret etti.

Vatandaşların sorunlarını dinleyen Yılmaz, Sarıca köyünde kendisini karşılayanlara hitabeden yaptığı konuşmasına, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" diyerek başladı.

Türkiye'nin zor bir coğrafyada bulunduğunu, bu coğrafyaya sahip olmanın da bir bedeli olduğunu ifade eden Yılmaz, "Eğer uğrunda ölünecek toprak yoksa orayı vatan yapabilmek kolay değildir. 75 milyondan hiç kimseyi bu sevgi halkasının dışında tutmadan, bir, beraber ve kardeş olarak bu coğrafya hepimize yeter" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, tarihte olduğu gibi günümüzde de herkesin kardeşçe yaşama düşüncesine sahip olmadığını vurgulayarak, "Dış güçlerin taşeronluğunu yapanlar var. Kendi akıllarını, fikirlerini, gönüllerini dışarıdaki güçlere formatlayanlar var. Onlara ne söylenirse kar etmiyor" dedi.

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Yılmaz, terörün zarar verme potansiyeli olduğunu ancak başarıya ulaşma şansı bulunmadığını söyledi.

Yılmaz, şunları kaydetti:

"Şehit hangi evden olursa oraya bir ateş düşer, onun acısını dindirebilmek ne mümkün. Bunu azaltmak istiyoruz. İnşallah, teröre katılımların sayısını azalttıkça, doğru bir mesafe alıyoruz diye düşünüyorum. Gelen rakamlar bunu gösteriyor. Dualarınızla birlik ve beraberliğimizle bu zor dönemi de atlatırız."

Daha sonra Konakpınar Jandarma Karakolu'nu ziyaret eden Yılmaz, tören mangasını selamladı, askerlerle görüştü.

Bakan Yılmaz'a ziyaretleri sırasında Gürün Kaymakamı Ömer Kalaylı, Belediye Başkanı Mehmet Aktaş ve AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Şimşek eşlik etti.

Muhabir: Aslan Tektaş/ Önder Felek

Yayıncı: İbrahim Uyar - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Dış Güçlerin Taşeronluğunu Yapanlar Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement