Diyarbakır'dan Gökçek'e Çok Büyük Tepki - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'dan Gökçek'e Çok Büyük Tepki

Diyarbakır\'dan Gökçek\'e Çok Büyük Tepki

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in HDP'ye ağır sözlerle saldırısı, Diyarbakırlıların büyük tepkisini çekti.

05.06.2015 16:38

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Halkların Demokrasi Partisi ve partiye gönül verenleri terörist ilan etmesi vatandaşı çileden çıkardı. Gökçek'in Müslümanlığı kullanarak ırkçılık, ayrımcılık ve faşistlik yaptığını ifade eden vatandaşlar, "İktidar ve güç nerede o orada olan Gökçek ve onun zihniyetindekiler var oldukça ülkede barıştan söz etmenin mümkün olmayacak. Öbür tarafta Peygamber ile birlikte bunun gibi ırkçıların yakasına yapışacağız" dediler.

CHP, DHKP-C'li, MHP Milliyetçiliği Bilmiyor, HDP Terörist

Seçime saatler kala liderler söylemlerini sertleştirirken, seçim öncelerinin en polemik ismi Melih Gökçek yeniden sahne aldı. CHP'ye, DHKP-C'lileri aday göstermek ve Atatürk'ü yeterince savunamamak, MHP'yi de kendileri kadar milliyetçiliği bilmedikleri gerekçesiyle eleştiren Gökçek, HDP ve HDP'ye oy verenleri de terörist ilan etti.

İçişleri Bakanı HDP'li olursa PKK'liler polis olacak

Daha önceki programlarda özellikle HDP'de siyaset yapanları terörist ilan ederken, bu partiye en fazla oy çıkan Diyarbakır'ı ve halkını da terörist ilan eden Gökçek, önceki gün de partisinin yayın organı gibi yayın yapan 24 televizyonunda katıldığı programda HDP için söylediği, "Düşünün ki İçişleri Bakanı HDP'den oldu, polisi, jandarmayı oraya bağlayacak mıyız? Yani polisler bundan sonra HDP'den, yani PKK'lı olacak. Milli Eğitim'e getirdiniz, koydunuz bakanını HDP'nin öğretmenler PKK'lı olacak, Adalet Bakanlığı'na koydunuz, savcıları, hâkimleri PKK'dan alacaklar. Bunun başka şeklini düşünebiliyor musunuz, trilyonda bir ihtimal var mı? Yok" şeklindeki ırkçılık kokan açıklamalarıyla vatandaşın büyük tepkisini çekti.

Bu zihniyetin son çırpınışları

AKP zihniyetinin kendisinden olmayan herkesi bu tarzda etiketlediğini ifade eden Diyarbakırlı vatandaşlar, bu zihniyetin de bu yüzyıldaki son çırpınışları olduğunu dile getiriyorlar.

Müslüman Yapıcı Olmalı, İŞİD Gibi Yıkıcı Değil

Diyarbakırlı emekli Mustafa Arslan (68) Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanını tanımadığını ancak bu barış zamanında bu sözleri söylemesinin yanlış olduğunu belirterek, "Madem sen Allah inancın fazla ve madem Müslümansın yapıcı olman lazım, sen yıkıcı olursan kendine nasıl Müslüman dersin. İşte yıkıcılar belli katil sürüsü İŞİD sözde Müslümanız diyor ancak yaptıklarına bakıyorsunuz Müslümanlığı yakıp yıkıyorlar"

"Onun Tek Düşüncesi Saltanattır"

Melih Gökçek'in milliyetçi kökenden geldiğini ve kendisinin siyasi geçmişini çok iyi bildiğini kaydeden Mahmut Koca (45) da, "Melih Gökçek nerede iktidar o oradadır. Geçmişte MHP'den sonra yükselen Fazilet Partisi'nden daha sonra da baktı ki AKP iktidar olacak AKP safhına geçmiş biridir. Yani aslında onun bir düşüncesi yoktur. Tek düşüncesi iktidar, koltuk, şan, şöhret, isim ve namdır. Milletin başına bela olmuştur. Kendisi yetmedi şimdi çocuklarını da sağda solda her yere el uzatmaya çalışıyorlar. Milletin sırtına binen bu insanlar maalesef iktidarın gücünü alıyorlar. İnsanlar farkına varacak bir gün ancak umarım geç olmasın"

"Öbür Tarafta Peygamber İle Birlikte Bunun Gibi Irkçıların Yakasına Yapışacağım"

Diyarbakırlı esnaf Abdulkadir Demirci (49) ise gözünü iktidar ve koltuk hırsı bürüyenlerin herkese iftira atabileceğini belirterek, "O kişinin ismini bile kullanmak istemiyorum, Onun için tek şunu söylerim; hiçbir zaman kendisine itaat etmeyen Kürdü kardeş görmemiştir ve görmeyecektir. Bu ve bunun gibi zihniyetli insanların varlığı maalesef ülkede barışın, huzurun, refahın önünde engeldir. O ve onun zihniyetindekiler var oldukça ülkede barıştan söz etmenin mümkün olmayacak. Şüphesiz herkes ölecek. Ben hayatımda ilk kez bir insan öldüğünde sevindim o da Kenan Evren idi. Öbür tarafta Evren'in yakasına yapışacağız. Şimdi bu adamda öldüğün de yine Kenan Evren'e sevindiğim gibi sevineceğim ve öbür tarafta Peygamber ile birlikte bunun gibi ırkçıların yakasına yapışacağım" dedi.

"Gökçek Irkçılık Suçu İşliyor"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in her sözünde suç işlediğini anlatan Diyarbakır Ali Asım Bölürbaşı (43) da, "Melih Gökçek resmen ırkçılık, faşistlik yapıyor. Bu aslında büyük bir suçtur ve kimse bununla ilgili bir suç duyurusunda bulunmuyor. Bu adam yaptığı yeni değil ki bunu sürekli yapıyor ve kimse buna bir şey söylemiyor. Aslında çoğu kişi onu kaale bile almıyor ama sonuçta başkentin belediye başkanıdır bu adam. Onun dininin Müslümanlık olduğuna kim inanacak şimdi. "Her türlü milliyetçilik ve ırkçılık ayaklarımın altındadır" diyen bir Peygamberin ümmeti olmak için milliyetçilik ve ırkçılıktan uzak durmak, yapmamak gerekiyor" dedi.

Emin Adı Gibi Emin: "İktidar çökerse Gökçek Asıl Adresine Gider"

"Melih Gökçek, yarın iktidar değişirse ve AKP dağılırsa, asıl adresi olan MHP'ye geçeceğine adım gibi eminim" diyen Mehmet Emin Aslan (37), "Bu ülke bu ve bunun gibi zihniyetli adamların elinden neler çekti neler. Hakkımız haram olsun, zehir zıkkım olsun. Huzur hakkı, insanca yaşama hakkı hepsi bunların yüzündendir. Yıllarca kardeşleri birbirine vurduranlar ırkçı düşünceye sahip olanlardır. Yeter artık diyoruz ve bunları tarih sahnesinden oylarla sileceğiz inşallah. Allah'ım senin adını kullanan ancak zerre kadar senin dediğini yapmayan bu zihniyetlilere fırsat verme, güç kudret verme"

Kaynak: Özgür Haber Gazetesi

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır'dan Gökçek'e Çok Büyük Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement