Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Yarın Japonya'ya Gidecek - Son Dakika
Ekonomi

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Yarın Japonya'ya Gidecek

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Yarın Japonya\'ya Gidecek

Ekonomi Bakanı, beraberinde özel sektör temsilcilerinin de yer aldığı bir ticaret ve yatırım heyeti ile Japonya ve Singapur'a resmi bir ziyarette bulunacak.

16.07.2012 14:07  Güncelleme: 14:53

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, beraberinde özel sektör temsilcilerinin de yer aldığı bir ticaret ve yatırım heyeti ile 17-23 Temmuz 2012 tarihleri arasında Japonya ve Singapur'a resmi bir ziyarette bulunacakEkonomi Bakanı Zafer Çağlayan, beraberinde özel sektör temsilcilerinin de yer aldığı bir ticaret ve yatırım heyeti ile 17-23 Temmuz 2012 tarihleri arasında Japonya ve Singapur'a resmi bir ziyarette bulunacak.

Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Japonya ile Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerinin başlaması konusunda tarihi öneme sahip ziyaret sırasında, Ekonomi Bakanı Çağlayan, Mitsubisi, Itohu, Mitsui, Daiichi, Ito Yokado, Jgc, Mayekawa, Aeon, Japan Steel Works'un da aralarında bulunduğu Japon firmalarının başkanları ve Ceo'ları ile görüşecek. Bakan Çağlayan, yeni teşvik sistemini anlatacak ve Türkiye'ye yatırıma davet edecek.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Japonya ziyareti sırasında Japonya Dışişleri Bakanı Koichiro Gemba ve Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Yukio Edano ile bir araya gelecek.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Japonya Ziyareti sırasında Türkiye-Japonya Ekonomik İşbirliği Mutabakat Zaptı'nı imzalayacak. Söz konusu Mutabakat Zaptı ekonomik ve ticari konuların görüşüleceği Bakanlar düzeyinde bir platformun Türkiye ile Japonya arasında tarihte ilk kez oluşturulmasına imkan sağlayacak. Anılan Mutabakat Zaptı aynı zamanda, Türkiye ile Japonya arasında muhtemel bir Ekonomik Ortaklık Anlaşmasının mal ve hizmet ticaretinin serbestleştirilmesindeki etkilerini değerlendirmek üzere bir "Ortak Çalışma Grubu"nun oluşturulmasını da öngörüyor.

Bakan Çağlayan, önemli Japon şirketlerinin başkan ve CEO'larının yanı sıra, Japon İş Federasyonu Keidanren ve Japon Tekstil İthalatçıları Birliği ile görüşmeler gerçekleştirecek. Ekonomi Bakanı Çağlayan, görüşmelerde Türkiye'de uygulamaya konulan yeni teşvik sistemi çerçevesinde Türkiye'de yatırım olanakları konularında görüş alışverişinde bulunacak ve yatırımcıları Türkiye'ye yatırım yapmaya davet edecek. Ayrıca görüşmelerde, Türk ürünlerinin Japonya tüketicilerine sunulması konuları gündeme gelecek.

-İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK-

Bakan Çağlayan, 19 Temmuz 2012 tarihinde Türk ve Japon firmalarını bir araya getirmek üzere düzenlenecek olan "Türk-Japon Ticaret ve Yatırım Semineri"ne katılacak ve açılış konuşmasını yapacak. Bu seminerde yapılacak sunumların ardından Türk ve Japon firmaları arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilecek.

Ekonomi Bakanı Çağlayan, ziyareti sırasında Tokyo Camii ve Yunus Emre Kültür Merkezi'ni de ziyaret edecek.

Bakan Çağlayan, Tokyo Türk Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere Tokyo'da yaşayan Türk vatandaşları ile bir araya gelecek.

-SİNGAPUR ZİYARETİ-

21 Temmuz 2012 tarihinde Singapur'a geçecek olan Ekonomi Bakanı Çağlayan, ve beraberindeki ticaret ve yatırım heyeti, dünyanın en önemli limanları arasında yer alan Singapur Limanı ile Singapur'un Özel Endüstri Bölgesi Jurong Adası'nı ziyaret edecek.

Bakan Çağlayan 23 Temmuz 2012'de Singapur Başbakan Yardımcısı ve Maliye ve İşgücü Bakanı Tharman Shanmugaratnam ve Singapur Ticaret ve Sanayi Bakanı Lim Hng Kiang ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Aynı gün "Türkiye-Singapur Ticaret ve Yatırım Semineri"nin açılışını da yapacak olan Bakan Çağlayan, Singapur'un önemli yatırımcı şirketlerinin CEO'ları ile bir araya gelecek, bunun yanı sıra Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Asya Pasifik Bölge Komitesi ile bir toplantı gerçekleştirecektir. Ayrıca, söz konusu Ticaret ve Yatırım Seminerinin ardından Türk ve Singapurlu firmalar arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilecek.

-MERSİN TEMASLARI-

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Singapur ziyareti sırasında Mersin'in, Singapur gibi iyi bir ticaret aktarım merkezi olması yönündeki çalışmalar çerçevesinde inceleme ve temaslarda da bulunacak. Bakan Çağlayan, 23 Temmuz 2012 tarihinde Singapur'dan ayrılarak Türkiye'ye dönecek. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Yarın Japonya'ya Gidecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement