En Ucuz Konut Kredisini Hangi Banka Veriyor? - Son Dakika
Emlak

En Ucuz Konut Kredisini Hangi Banka Veriyor?

En Ucuz Konut Kredisini Hangi Banka Veriyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından müjdesi verilen yeni konut kampanyası 'Türkiye için Kazanç Vakti' ile anlaşmalı bankalar konut kredi faizlerini yüzde %0,98'e çekecekler.

29.08.2018 23:45

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan 2. konut kampanyasının detayları kamuoyuyla paylaşıldı. 'Türkiye için Kazanç Vakti Kampanyası dahilinde bankalar hızla yükselen konut kredi faizlerini tekrar %0,98 oranında aşağı çekecekler. Peki bugün ev almak niyetiyle bankaya gittiğimizde alacağımız konut kredi faizi oranları yüzde kaç? Bankaların güncel kredi faiz oranlarını ve kredi isimlerini sizler için haberimizde derledik.

'Türkiye için Kazanç Vakti Kampanyası dahilinde bankalar birçok inşaat firmasının belirli projeleri içerisindeki konutlara 120 ay boyunca %0,98 oranında konut kredisi imkanı sunacaklar. Ayrıca kampanya dahilindeki konutlarda peşin fiyat üzerinden %10 indirim de uygulanacak.

Emlak Konut GYO, GYODER, KONUTDER, İNDER, İMKON, TMB ortaklığıyla tüm Türkiye'de her ilde her inşaat firmasının katıldığı dev konut kampanyasının ilki Birlikten Kuvvet Doğacak Türkiye Kazanacak kampanyası ile Konut kredi faizleri %0,98'e düşürülmüştü, kampanyasının sonra ermesinin ardından konut kredi izleri hızla tırmanarak %3' oranlarını görmüştü. Konut alıcılarını sıkıntıya sokan bu durumun ardından Türkiye ekonomisine destek verme amacıyla Türkiye İnşaatçıları tekrar bir araya gelerek 2. konut kampanyasını duyurdular. Bu yeni kampanyanın ismi Türkiye için kazanç vakti olurken gerçekleştirilen ilk konut kampanyasında vaad edilmeyen fırsatları sunuyor. Hızla yükselen banka konut kredi faizlerine kısa bir süre için de olsa yeniden %0,98 e indiren konut kampanyası öncesinde %2 oranlarında seyreden bankaların verdiği son kredi faiz oranlarını derledik.

Güncel Konut Kredi Faiz Oranları

Yapı Kredi: 120 ay için %2,32

Türkiye İş Bankası: 120 ay için %1,60

Ziraat Bankası: 120 ay için %1,67

HalkBankank: 120 ay için %1,68

VakıfBank: 120 ay için %1,72

Fibabanka: 120 ay için %1,88

Alternatif Bank: 120 ay için %1,99

ICBS: 120 Ay için %2,00

ING BANK: 120 Ay için %2,17

Yapı Kredi: 120 Ay için %2,32

Garanti Bankası: 240 Ay için %2,20

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklamalarından sonra bankaların konut kredi faiz oranlarında bir oynama, hareketlilik olacak mı, bugün ki mevcut oranlar yeniden güncellenecek mi sorularının cevabı için gözler bankalara çevrildi..

Kaynak: Projemlak

Son Dakika Emlak En Ucuz Konut Kredisini Hangi Banka Veriyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement