Engelli Çocuğun "Koruyucu Meleği" Oldu - Son Dakika
Güncel

Engelli Çocuğun "Koruyucu Meleği" Oldu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Serpil Yıldırım'ın konuşması Detay görüntüler Engelli çocuğun "koruyucu meleği" oldu Isparta'da yaşayan 2 çocuk annesi Serpil Yıldırım, 38 günlükken aldığı Zeynep'e, 3 yıldır koruyucu annelik yapıyor Zeynep'in koruyucu annesi Yıldırım: "Çocuklarım da onu çok sevdi.

07.05.2016 13:42

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Serpil Yıldırım'ın konuşması

Detay görüntüler Engelli çocuğun "koruyucu meleği" oldu

Isparta'da yaşayan 2 çocuk annesi Serpil Yıldırım, 38 günlükken aldığı Zeynep'e, 3 yıldır koruyucu annelik yapıyor

Zeynep'in koruyucu annesi Yıldırım:

"Çocuklarım da onu çok sevdi. Ağabeyi şu an askerde. Evi aradığında ilk Zeynep ile konuşmak istiyor"

MURAT YOLCU - Isparta'da yaşayan 2 çocuk annesi Serpil Yıldırım, doğduktan 38 gün sonra aldığı Zeynep Duru adlı kız çocuğuna 3 yıldır koruyucu annelik yapıyor.

Isparta'da 3 yıl önce işitme engelli olarak dünyaya gelen Zeynep Duru adlı kız çocuğu, hastanedeki tedavisinin ardından ailesinin bakım sorumluluğunu yerine getiremeyeceğini söylemesi üzerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki yuvaya alındı.

Kurumda bakımı devam ederken tedavisi de süren Zeynep'in hayatı, iki çocuk annesi Serpil Yıldırım'ın kendisini hafta sonu yanına almak istemesiyle değişti. Başlangıçta Zeynep'e sadece haftada 2 gün bakmayı düşünen Yıldırım, kendisi ve çocuklarının küçük kızı çok sevmesi üzerine "korucuyu anne" olmaya karar verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlilerinin yaptığı incelemede, Yıldırım'ın koruyucu anne olmasına engel bir durum olmadığı belirlendi. Bunun üzerine Yıldırım, Zeynep'in koruyucu anneliğini yapmaya başladı. Zeynep'i henüz 38 günlükken alan ve hiçbir zaman kendi çocuklarından ayırmayan Yıldırım, küçük kızının işitme engelinin tedavisini de aksatmadı.

Koruyucu annesi olduğu Zeynep için her ay İstanbul ve İzmir'deki merkezlere giden Yıldırım, küçük kızın eğitimiyle de yakında ilgileniyor.

"Hayatımıza renk kattı"

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta sonları yuvada kalan çocuklardan birini alarak baktığını, Zeynep'in de bu çocuklardan biri olduğunu söyledi. Zeynep'in hayatlarına renk kattığını anlatan Yıldırım, evde bir "çocuk cıvıltısı olmasının" kendisi ve ailesini mutlu ettiğini ifade etti.

Zeynep'in kulağına takılan cihazlarla kendilerini duyabildiğini kaydeden Yıldırım, küçük kızın tedavisi için her ay düzenli olarak İzmir ve İstanbul'daki sağlık merkezlerine gittiklerini, aynı zamanda akranlarıyla iletişim sorunu yaşamaması için kreşe de gönderdiklerini bildirdi.

Zeynep'in kendisi için çok değerli olduğunu anlatan Yıldırım, "Zeynep artık hayatımızın bir parçası. Onu bırakmak gibi bir düşüncemiz olmadı, olmayacak. Çocuklarım da onu çok sevdi. Ağabeyi şu an askerde. Evi aradığında ilk Zeynep ile konuşmak istiyor. Çok mutluyuz. Zeynep bizim her şeyimiz." dedi.

Engelli Çocuğun "Koruyucu Meleği" Oldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelli Çocuğun 'Koruyucu Meleği' Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • serpil yildirim: Tesekkur ederim aa bizi evimizde ziyaret etdiniz 1 0 Yanıtla

Advertisement