Erzurum'daki Polislere Saldırı Davasında Karar - Son Dakika
Yerel

Erzurum'daki Polislere Saldırı Davasında Karar

Erzurum'da bıçakla saldırdığı iki polis memurundan birini şehit eden diğerini yaralayan sanığa cinayetten ağırlaştırılmış müebbet, yaralama suçundan 14 yıl hapis cezası verildi.

16.04.2013 13:41

Erzurum'da bıçakla saldırdığı iki polis memurundan birini şehit eden diğerini yaralayan sanığa cinayetten ağırlaştırılmış müebbet, yaralama suçundan 14 yıl hapis cezası verildi.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Selim Karabayır, şehit polis memuru Suat Orak'ın eşi Serpil Orak, tarafların avukatları ve yakınları hazır bulundu.

Karabayır, son savunmasında, "Polis memurunu öldürme kastım yoktu, üzgünüm. Psikolojik rahatsızlığım var, tedavi görüyorum. Olay sırasında aklım başımda değildi. Ne yaptığımı bilmiyordum. Pişmanım" dedi.

Orak'ın avukatı da özel güvenlik görevlisi olduğu için silah taşıma ehliyeti bulunan sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Şehidin eşi Serpil Orak da eşinin suçsuz yere öldürüldüğünü belirterek, sanığa en ağır cezanın verilmesini istedi.

Sanığın avukatı ise müvekkilinin akıl hastası olduğunu ve cezai ehliyeti bulunmadığını öne sürerek, cezaevi yerine hastaneye yatırılmasını talep etti.

Mahkeme Başkanı Erol Ofluoğlu, Selim Karabayır'a, polis memurunu şehit ettiği için ağırlaştırılmış müebbet, polis memuru Selçuk Erel'i yaralama suçundan 14 yıl hapis cezası vererek duruşmayı bitirdi.

Emniyet Müdürlüğü Lojistik Şube Müdürü Mustafa Tamtürk ve Polisevi Müdürü Kamil Genç'in de izlediği duruşmada kararın açıklanmasından sonra Orak'ın eşi Serpil Orak sinir krizi geçirdi.

-Olay-

Şizofreni hastası olduğu iddia edilen Selim Karabayır, 3 Ocak 2012'de Aziziye ilçesi Şehit Abdulkadir Batıbeyi Polis Merkezi'nde görevli polis memurları Suat Orak (31) ve Selçuk Erel'i (31), TOKİ konutları 5. blokta bıçakla yaralamış, Orak hastanede şehit olmuştu. - ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum'daki Polislere Saldırı Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement