Eskişehir'de Kültür-Sanat - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de Kültür-Sanat

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda, "Azizlikler", "Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun",

24.02.2011 10:39

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda, "Azizlikler", "Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun",

"Açık Aile", "Mankurt", "Küçük Prens" ve "Bit Yeniği" adlı oyunlar sergilenecek.

Aziz Nesin'in öykü, şiir, masal, taşlama ve köşe yazılarından Genco Erkal'ın uyarladığı "Azizlikler" oyununda Özlem Akdoğan, Hakkı Kuş, Zafer Ergül, Ali Eyidoğan ve İsmail Dündar rol alıyor. Oyun, yarın Tepebaşı Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.

Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncuları Berrin Öney, Elvan Eker, Gülçin Yaşaroğlu, Gonca Erçil'ın rol aldığı "Sinek Kadar Kocam Olsun, Başımda Bulunsun" adlı oyunu Hatice Meryem yazdı. Funda Mete'nin derleyip yönettiği oyun, 26 ve 27 Şubat'ta Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı'nda tiyatro severlerle buluşacak.

Ünlü İtalyan yazar Dario Fo'nun yazdığı "Açık Aile"nin çevirisi Füsun Demirel tarafından yapıldı. Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Tolga Tümer'in yönettiği oyunda, Özlem Boyacı ve Korel Cezayirli rol alıyor.

Kadın erkek ilişkilerini farklı bir bakış açısıyla ele alan oyun, 1 ve 3 Mart'ta Haller Gençlik Merkezi Tepebaşı Sahnesi'nde seyircisiyle buluşacak.

Ünlü yazar Cengiz Aytmatov'un yazdığı, Emir Murat İzci'nin yönettiği

"Mankurt" oyununda Serhat Onbul, Gamze Demirer ve Tulga Serim rol alıyor. St. Petersburg Theatre Generation oyuncularıyla ortak proje olarak ele alınan gençlik oyunu, Büyükşehir Belediyesi Turgut Özakman Sahnesinde 1 ve 3 Mart'ta izlenebilecek.

Antoine de Saint Exupery'nun yazdığı, Emir Murat İzci ve Şafak Özen'in tiyatroya uyarladığı, Emir Murat İzci'nin yönettiği "Küçük Prens", Çağdaş Cam Sanatları Müzesi Çocuk Sahnesi'nde 1 ve 3 Mart'ta seyircisiyle buluşacak.

Georges Feydeau'nun yazdığı, Haldun Dormen'in yönettiği "Bit Yeniği", Sanat ve Kültür Sarayı'nda 2 Ocak'ta izleyiciyle buluşacak.

Yazar Aziz Nesin'in eserlerinden derleme yapan Genco Erkal, "Azizlikler" adlı oyunu sahneye koyuyor. Elçin Tezcan, Zafer Ergül, Ali Eyidoğan, Hakkı Kuş, İsmail Dündar ve Serkan Sezgin'in rol aldığı oyun, 2 Mart'ta Tepebaşı Sahnesi'nde izlenebilir.

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de Kültür-Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement