Gaziantep Mükelleflere Primlerdeki Yapılandırma Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Mükelleflere Primlerdeki Yapılandırma Anlatıldı

Mükelleflere primlerdeki yapılandırma anlatıldıSOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Sigorta Primleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz, Gaziantep'te mükelleflere yapılandırma hakkında bilgi verdi.

12.06.2017 21:32

Mükelleflere primlerdeki yapılandırma anlatıldı

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Sigorta Primleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz, Gaziantep'te mükelleflere yapılandırma hakkında bilgi verdi.

Gaziantep Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıya; Ahmet Açıkgöz, SGK İl Müdürü Mehmet Uzun, SMMM Odası Başkanı Mehmet Nabioğlu, GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, GTO Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ve mükellefler katıldı.Toplantıda konuşan Ahmet Açıkgöz, çok sayıda sigortalı işçi çalıştıran işverenlerin özellikle 2016 yılından sonra desteklendiğini söyledi. Son olarak işverenlerin Aralık, Ocak ve Şubat aylarına ilişkin primlerin yılın son üç ayına ertelenmesi ile mükelleflerin nefes aldığnı kaydeden Açıkgöz şunları söyledi:

"2016 yılında yapılan düzenleme ile a farklı kategorilerdeki primler tek bir kategoriye indi ve 53 lira 33 kuruş üzerinden birleştirmiş oldu. Eski borçları da 53 lira üzerinden güncelledik ve yaklaşık bir yıl süre verdik. Üstelik gecikme cezası faizi ya da vade farkı almaksızın gerçekleştirdik. İdari para cezalarında ise bir önceki düzenlemede olduğu gibi yüzde 50 indirim yaptık. Sadece burada bir farkımız var, diğer primlerde asıllarına indirim yapmazken idari para cezalarına yüzde 50 indirim var."

Açıkgöz konuşmasının ardından mükelleflere yapılandırmalar hakkında sunum yaptı.

Gaziantep Mükelleflere Primlerdeki Yapılandırma Anlatıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep Mükelleflere Primlerdeki Yapılandırma Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement