Gaziantep'te, Yol Genişletme Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te, Yol Genişletme Çalışmaları

Gaziantep'te, yol genişletme çalışmalarıGAZİANTEP'te merkez ilçe Şahinbey Belediyesi, Özdemir Bey Vaddesinde yol genişletme çalışmaları kapsamında bazı ev ve iş yerlerinin yıkımını gerçekleştirdi.

18.07.2017 14:36

Gaziantep'te, yol genişletme çalışmaları

GAZİANTEP'te merkez ilçe Şahinbey Belediyesi, Özdemir Bey Vaddesinde yol genişletme çalışmaları kapsamında bazı ev ve iş yerlerinin yıkımını gerçekleştirdi.

Şahinbey ilçesi Kahvelipınar Mahallesi Özdemir Bey caddesinde yer alan ev ve işyerleri yol genişletme çalışmaları kapsamında Şahinbey Belediyesi ekipleri tarafından yıkımı gerçekleşti. Önceden belirlenerek boşaltılan ev ve işyerleri çevre güvenliğinin alınmasının ardından iş makineleri ile yıkıldı. Cadde üzerindeki evlerin tamamı yıkıldıktan sonra cadde genişletilerek 6 şeritli yol yapılacak. Çalışmalar hakkında bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçenin yüzde 80'nin de çarpık yapılaşma olduğunu ve bunun birçok sosyal alanda problem meydana getirdiğini söyledi. Bugüne kadar 6 bin 743 binanın belediye imkanları ile kamulaştırılıp yıkıldığı kaydeden Tahmazoğlu şunları söyledi:

"Şahinbey ilçesinin yüzde 80'inde çarpık yapılaşma var ve buna bağlı olarak; ulaşım, sosyal, okul gibi birçok alanda problem yaşıyoruz. Bizde göreve geldiğimiz günden beri Türkiye'de farklı bir model uygulamaya başladık. Bu uygulamamız ile belediyenin imkanları ile müteahhitleri devreye sokmadan belediye bütçesinden 499 milyon lira tutarında 6 bin 743 adet binanın kamulaştırmasına ve yıkımını gerçekleştirdik. Şimdi ise Özdemir Bey Caddesi üzerindeki ev ve iş yerlerinin yıkımını gerçekleştiriyoruz. Burada amacımız Özdemir Bey caddesini 6 şeride çıkartarak ulaşım sorununu çözeceğiz. Ayrıca Karataş'ta yapımı devam eden İbni Sina şehir hastanesine güçlü bir ulaşım ağı sağlamış olacağız."

Gaziantep\'te, Yol Genişletme Çalışmaları
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te, Yol Genişletme Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement