Google'ın Doodle'ında da Gördüğümüz 22 Nisan Dünya Günü Nedir? - Son Dakika
Teknoloji

Google'ın Doodle'ında da Gördüğümüz 22 Nisan Dünya Günü Nedir?

Google\'ın Doodle\'ında da Gördüğümüz 22 Nisan Dünya Günü Nedir?

22 Nisan Dünya Günü nedir? Google'a girildiğinde karşımıza çıkan Doodle bize ne ifade ediyor? Bu soruların yanıtlarını sizler için derledik.

22.04.2019 16:34

Bugün dünyamızın günü. İnsanoğlunun yaptığı her kötülüğü bünyesinde kabul eden, hiçbir şeye karşı gelmeyen gezegenimizin günü. İlk olarak 22 Nisan 1969 yılında Amerikalı barış aktivisti John McConnell tarafından ortaya atılan bu fikir, UNESCO Dünya Konferansı'nda ortaya çıkmıştır. İlk olarak 21 Mart yani gece ve gündüzün eşit olduğu ekinoks tarihi olsun demiştir. Bu fikir Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri U Thant tarafından desteklenmiştir.

 <a class='keyword-sd' href='/google/' title='Google'>Google</a>'ın <a class='keyword-sd' href='/doodle/' title='Doodle'>Doodle</a>'ında da Gördüğümüz 22 Nisan Dünya Günü Nedir?

Desteklenen bu fikir temelinde dünyanın maruz kaldığı tehlikelere dikkat çekilmesiydi. Öyle de oldu. Bir yıl sonra, 22 Nisan 1970 yılında ilk kez kutlamalar yapıldı. 20 milyon insanın katıldığı kutlamalar, güneş enerjisinin kullanımının yaygınlaşması için çabalayan Denis Hayes tarafından gerçekleştirildi. Amerika'nın ilk temiz hava ve temiz su yasaları oluşturuldu. Yapılan konferanslar ve sempozyumlarda çevre sorunları anlatıldı.

Google'ın Doodle'ında da Gördüğümüz 22 Nisan Dünya Günü Nedir?

90'lı yıllardan itibaren kutlamalar daha da yaygınlaştı. Amerika sınırını aşan kutlamalar dünya çapında yapılmaya başlandı. Paris İklim Anlaşması'nın da bugün yapıldığını unutmamak gerekiyor. 200'den fazla ülkede çeşitli etkinlikler ve konferanslar yapılıyor. Düzenlenen etkinlikler Earth Day Network tarafından organize ediliyor.

Google'ın Doodle'ında da Gördüğümüz 22 Nisan Dünya Günü Nedir?

Dünya Günü kapsamında ülkemizde de etkinlikler düzenleniyor. Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF-Türkiye) tarafından, şehirlerdeki küresel ısınmayı 1,5 santigrat derece eşiğinde tutmak için stratejilerinin belirlendiği yarışmalar düzenleniyor. Yapılan bu yarışmalara geçtiğimiz yıl ülkemizden 3 şehir katılmıştı. Bu yıl ise bu sayının artması bekleniyor.

Webtekno ekibi olarak; hepimize ait olan gezegenimizi korumak için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerektiğini hatırlatıyor, 22 Nisan Dünya Günü'nüzü kutluyoruz.

Yarın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Spor Bayramı

Hepimiz için fazlasıyla önemli olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Spor Bayramı ise yarın kutlanacak. Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 23 Nisan 1920 tarihinde açılmasıyla birlikte tüm dünya çocuklarına bayram ilan ettiği bu özel günün yeri hepimiz için elbette ayrıdır. Onca çaresizliğin içerisinde tüm varlıklarını bu ülke topraklarına adayan, ismi bilinen ve bilinmeyen yüz binlerce insanımızı kaybettiğimiz, sonunda ise zafere ulaştığımız şanlı tarihimizi hiçbir zaman unutmamamız gerekir. Webtekno ekibi olarak, gazi meclisimizin açılışının yıl dönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mızı da en içten dileklerimizle kutluyoruz.

Google'ın Doodle'ında da Gördüğümüz 22 Nisan Dünya Günü Nedir?

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Google'ın Doodle'ında da Gördüğümüz 22 Nisan Dünya Günü Nedir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement