Hatay, Şehitlere Ağladı-1 - Son Dakika
Güncel

Hatay, Şehitlere Ağladı-1

Hatay, Şehitlere Ağladı-1

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Jandarma Astsubay Halit Halal ile Jandarma Uzman Çavuş Hidayet Atmış Hatay'da düzenlenen törenlerle toprağa verildi.

22.03.2016 16:43

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Jandarma Astsubay Halit Halal ile Jandarma Uzman Çavuş Hidayet Atmış Hatay'da düzenlenen törenlerle toprağa verildi. İlk tören, evli ve 2 çocuk babası olan 30 yaşındaki şehit Halit Halal için düzenlendi. Şehidin cenazesi ilk olarak Hassa İlçesi'ne bağlı Akkülek Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. 11 çocuklu ailenin en küçüğü olan Halit Halal'ın cenazesinin eve gelmesiyle annesi Fadıma, babası Mevlüt ile eşi hemşire Yeliz ve kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Mersin Vali Yardımcısı Mahmut Halal'ın da kardeşi olan Halit'in cenazesi, duaların okunup helallik alınmasının ardından Aktepe Mahallesi Merkez Çarşı Camii'ne götürüldü. Buradaki törene Hatay Valisi Ercan Topaca, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile şehidin yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Törenin düzenlendiği caminin çevresinde polis ve jandarma geniş güvenlik önlemi aldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından askerler tarafından ir süre omuzlarda taşınan şehidin naaşı daha sonra cenaze aracına konuldu. Halit Halal, götürüldüğü Akkülek Mahallesi Mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

'BAYRAĞIMIZ İNMESİN'

35 yaşındaki Hidayet Atmış için tören ise Kırıkhan İlçesi'ne bağlı Kodallı Mahallesi'nde düzenlendi. Meryem Atmış ile evli olan 2'si kız 3 çocuk babası Atmış'ın cenazesi hastane morgundan alınarak mahalle mezarlığına götürüldü. 5 çocuklu Meryem ve Hacı Atmış çiftinin 12 yıllık uzman çavuş oğlu Hidayet Atmış için düzenlenen törene Hatay Valisi Ercan Topaca, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile şehidin yakınları ve yaklaşık 6 bin kişi katıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin babası Hacı Atmış mikrofonu eline alarak, "Bayrağımız inmesin, vatanımız bölünmesin. Biz yine biriz, beraberiz. Komutanlarıma ve devlet erkanına teşekkür ediyorum" dedi. Daha sonra askerler tarafından omuzlara alınan Hidayet Atmış'ın cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay, Şehitlere Ağladı-1 - Son Dakika


Advertisement