Hayat Bilgisi'nin Kikirik'i Şimdi Ne Yapıyor - Son Dakika
Magazin

Hayat Bilgisi'nin Kikirik'i Şimdi Ne Yapıyor

Hayat Bilgisi'nin Kikirik'i Çisil Oral, hayallerini ve planlarını Hürriyet'ten Elif Ünal'a anlattı.

01.03.2016 17:17  Güncelleme: 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayat Bilgisi'nin Kikirik'i Çisil Oral, 3 yıl boyunca evimize konuk olan dizide sınıfın en güler yüzlü kızıydı. Övgüler yağdırdığı Perran Kutman ile çalıştı, rol arkadaşı Hayfa Safi Tulun ile mükemmel bir dostluğa imza attı. Dizinin final yapmasının ardından hayatına aşık olduğu tiyatro sahnesinde devam etti.

Çisil Oral ile Hayat Bilgisi'ni, hayallerini ve planlarını Hürriyet'ten Elif Ünal'a anlattı.

Başarılı oyuncu Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu.

"Hayat Bilgisi dizisine dahil olmadan önce Müjdat Gezen Sanat Merkezi Yaratıcı Yazarlık Bölümünden yeni mezun olmuştum ve Pera Güzel Sanatlar'da oyunculuk eğitimine başlamıştım. Diziye dahil olunca çalışma saatlerinden dolayı okulu dondurmak zorunda kaldım. Dizi bittikten sonra da Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde oyunculuk eğitimime devam ederek mezun oldum."

Menajerinden gelen telefon Çisil Oral'ın Hayat Bilgisi macerasının başlamasına vesile olmuş.

"Menajerim aradı ve başrolünü Perran Kutman'ın oynayacağı, senaryosunu Gani Müjde'nin yazacağı bir okul dizisinin başlayacağını, benimle de görüşmek istediklerini söyleyince, bu isimlerin vermiş olduğu heyecanla görüşmeye gittim. Gani Müjde ile görüştük, ertesi günü menajerim benimle çalışmak istediklerini söyleyince diziye dahil olmuş oldum."

Hayat Bilgisi, Çisil Oral'ın hayatındaki dönüm noktalarından biri. Oral, ''bu dizi sayesinde güzel dostluklar kazandım'' diyor ve ekliyor:

"Oynadığım uzun soluklu ilk diziydi. Beni çok daha görünür kıldığını düşünüyorum. Güzel bir başlangıç ve iyi bir tecrübeydi... Her projenin muhakkak getirileri oluyor hayatımızda, Hayat Bilgisi de bana pek çok tecrübe ve güzel dostluklar kazandırdı."

Çisil Oral, dizinin ardından arkadaşı ile birlikte ortak bir yapım şirketi kurmuş ve sahnelerden hiç kopmamış.

"Bir arkadaşımla ortak olarak kendi tiyatromuzu ve yapım şirketimizi kurduk. Benim bir yıldır iş sebebiyle şehir dışında olmamdan dolayı şimdilik ara versek de ileriye dönük çok sayıda proje bizi bekliyor. Geçtiğimiz sezondan bu yana Nilüfer Belediyesi Tiyatro bünyesinde oyuncu olarak yer alıyorum... Ödenmeyecek Ödemiyoruz', 'Eşeğin Gölgesi' oyunlarının ardından bu sezon Orhan Kemal'in 'Tersine Dünya' adlı eserini Engin Alkan'ın uyarlaması ve rejisiyle sahneliyoruz."

Oral, tiyatronun zor şartlarına dem vurmadan geçmiyor:

"Tiyatroların her geçen gün daha da zor şartlar altında hayatta kalma mücadelesi verdiği bir dönemde Nilüfer Belediyesi kendi bünyesinde bir tiyatro kurarak muhteşem bir oluşuma ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra AS TV'de 'Alamet-i Harika' adında bir kültür-sanat programı hazırlıyor ve sunuyorum... Yine aynı medya grubu bünyesinde RADYO S'de radyo programı yapıyorum. Bir diğer mesleğim olan yazarlık ile ilgili süreç beni her geçen gün daha fazla heyecanlandırıyor, bu yaz çekmeyi planladığımız bir sinema filmi projemiz var, önümüzdeki sene için tek kişilik bir kadın oyunu hazırlığındayım. "

Çisil Oral önümüzdeki günlerde kendisini özgürce anlatabileceği, içinden gelenleri kaleme alabileceği bir de blog açacak.

"Yazdığım oyunları ve senaryoları en doğru şekilde hayata geçirmek için çalışıyorum.. Bir blog kurma hazırlığındayım, 'Kalbimin Tımarhanesi', içeriğini tamamlamak üzereyiz, günlük yazılarım yayınlanacak. Ayrıca bir yıldır perküsyon dersleri alıyorum, darbukaya taktım kafayı"

Türkiye'de yaşanan sorunlar sebebiyle çocuk yapma fikrine bir hayli uzak olan Çisil Oral, bu sebeple evliliği de düşünmüyor.

"Evli değilim, çocuk yapmayacaksam evlenmeyi düşünmüyorum. Çocuk içinse geleceğe dair kaygılarım var bu ülkedeki pek çok insan gibi... Tabii bu birazda nasıl çocuk yetiştirmek istediğinizle de ilgili. Örneğin ben avm'lerde çocuk yetiştirmek istemiyorum. Bu seçeneksizlik hoşuma gitmiyor. Markiz'de kahve içebilsin, Emek Sineması'nda film izleyebilsin, AKM'de opera, bale izleyebilsin istiyorum, hiçbiri yok. Ya askere gidip şehit olacak ya da yolda, o da olmadı okulda tecavüze uğrayacak. Bakkala ekmek almaya giderken vurulmazsa tabii.

"Her geçen gün daha sevgisiz bir topluma dönüşürken, vizyonsuz bir yaşam alanına dahil olması üzer beni.. Dört patili bir kızım var, İrma.. Benim için evlattan farksız. Kedi gırlamasını seviyorum. Aşk derseniz, insana yaşadığını hissettiren bir duygu. Hayatın bize hediyesi. Karşılıklısı, karşılıksızı, türlü türlü numarası var."

Çisil Oral, Hayat Bilgisi sayesinde güzel dostluklar da edinmiş. Rol arkadaşı Hayfa Safi Tulun'u yere göğe koyamıyor:

"Hayfiş'im benim birkaç can dostumdan biri... Hayat Bilgisi'nin bana en kıymetli hediyesi... Hayfa ile hiç aralıksız görüşmeye devam ediyoruz... Gökçe ile zaman zaman haberleşiriz, fırsat buldukça denk gelirsek çoğu arkadaşımla görüşüyoruz... Perran Abla zaten dünya tatlısı, telefonda bile sesini duyunca mutlu oluyorum... Pek çok ustayla, kıymetli isimle çalıştık, hepsiyle görüşmeye çalışıyorum...

Perran Kutman'ı ise anlatacak söz bulamıyor:

"Perran Abla muhteşem bir oyuncu ve dünya güzeli bir insandır. Bir cümleyi geçecek ama, iyi ki onu tanıdım, iyi ki birlikte çalışma şansım oldu... Kendimi çok şanslı hissediyorum ve Perran Abla'yı çoook seviyorum."

Çisil Oral kendisini ekranda görmek isteyen hayranlarına şunları söylüyor:

"Ekrana hiç ara vermedim, bundan dolayı geri dönmek gibi bir durumun içinde değilim. Sanırım bu düşünce şundan kaynaklanıyor, ''Hayat Bilgisi'' o dönem kendi çizgisinde çok popüler olan bir televizyon dizisiydi, daha sonra tiyatro ve sinemanın dışında televizyonda pek çok iş yaptım ama ''Hayat Bilgisi''nin gölgesinde kaldı ve gözden kaçtı sanırım.. Biraz da senaryosunu kendi yazdığım işleri hayata geçirmenin peşine çok düştüm, bu da böyle bir algıya sebep olmuş olabilir."





Hayat Bilgisi\'nin Kikirik\'i Şimdi Ne Yapıyor

Son Dakika Magazin Hayat Bilgisi'nin Kikirik'i Şimdi Ne Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • ANTİ AKP: CUMHURİYETİ DEMOKRASİYİ ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINI ENKAZ OLARAK GÖREN AKP ZİHNİYETİ SİVİL DARBE YAPARAK CUMHURİYET SİSTEMİNİ BERTARAF ETME ADINA TEK ADAMLIK BAŞKANLIK CUNTACILIK OLİGARŞİ DİN ADINA SAHTE MEHDİLİK SAHTE HİLAFET VE SAHTE HALİFELİK DÜZENİ ALLAH İLE KANDIRMA ADINA MEMLEKETİ DAHA DA BİTAP VE HARAP EDEREK İNSANLARI OCUSUN BUCUSUN DEYİP BÖLEREK KUTUPLAŞTIRMAK SURETİYLE TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ ÜÇÜNCÜ DÜNYA ÜLKESİNDEN DAHA BETER BİR DURUMA SOKMAK ADINA BİAT EDEREK YEMİN İÇMİŞLERDİR... 5 17 Yanıtla
  • SİVAS İLBEYLİ ELBEYLİ TÜRKMENİ: PÜH WALABİNE BOYADA YAKIŞMAMIŞ ÖMRÜMDE GÖRDÜĞÜM EN CİRKİN HATUN 3 6 Yanıtla
  • gamze: Mal mï ne yaa 1 1 Yanıtla
  • vatandaş halk: Emeklilikte Yaşa takılan ların durumu ne olacak Partilerin artık bu yaklaşık 5 milyon kişinin oyuna ihtiyacı yok MU 2 0 Yanıtla
  • ANTİ AKP: KÜÇÜKKEN DELİ ÖPMÜŞ YADA ATEŞLİ HASTALIK GEÇİRMİŞ OLMALILAR MUHTEMELEN KENDİLERİ SAĞLIKLI BİR DÜŞÜNCE YAPISINA SAHİP OLMADIKLARI GİBİ KENDİLERİ İLE BİRLİKTE MİLLETE DE 46 RAPORU ALDIRMAK İÇİN ADETA EMEK VE ÇABA HARCAMAKTADIRLAR ALLAH ACİL ŞİFALAR NASİP EYLESİN DELİ PETRO YA VE PEŞİNDEN SÜRÜKLEMİŞ OLDUĞU AT GÖZLÜĞÜ TAKMIŞ OLAN HAVARİLERİNE ÇEVRESİNE VE TAYFALARINA... 1 1 Yanıtla
  • Survivor yarışmacısı Aleyna, sinir krizi geçirdi
    12:00 Survivor yarışmacısı Aleyna, sinir krizi geçirdi

    TV8 ekranlarında yayınlanan Survivor All Star'ın dün akşam yayınlanan bölümünde, Aleyna'nın takımdaki kadın arkadaşlarıyla anlaşamaması ve Yunus Emre ile yasak aşk dedikodularıyla ilgili yaşadığı öfke patlaması büyük ilgi gördü.

  • Kanye West'in konserinde ortalık karıştı! Trans birey önüne geçen herkesi yumrukladı
    10:32 Kanye West'in konserinde ortalık karıştı! Trans birey önüne geçen herkesi yumrukladı

    Kanye West'in konserinde trans bir kadınla erkeklerin arasında kavga çıktı. Trans kadın yumruklar savurduğu kavga, çevredekiler tarafından kayda alındı.

  • Ortaya çıkan Kate Middleton'ın son görüntüsü tartışmanın fitilini ateşledi! Kimse o olduğuna inanmıyor
    09:50 Ortaya çıkan Kate Middleton'ın son görüntüsü tartışmanın fitilini ateşledi! Kimse o olduğuna inanmıyor

    Ocak ayında geçirdiği ameliyattan sonra ortadan kaybolan ve öldüğü yönündeki spekülasyonlarla gündeme gelen Kate Middleton'ın 83 gün sonra ortaya çıkan görüntüsü kafa karıştırdı. Prens William ile alışveriş sonrası görüntülenen ve oldukça zayıf olan kişinin Kate olmadığı yerine dublör getirildiği söylentileri yayıldı.

  • Bahar dizisindeki 'Ne oldu cerrahım' repliğinin kamera arkası görüntüleri ortaya çıktı
    09:05 Bahar dizisindeki 'Ne oldu cerrahım' repliğinin kamera arkası görüntüleri ortaya çıktı

    Bahar dizisine damga vuran ve izleyiciyi kahkahaya boğan ''Ne oldu cerrahım'' repliğinin başrol oyuncusu Demet Evgar tarafından doğaçlama olduğu ortaya çıktı. Kamera arkası görüntülerinde Evgar'ın kelimeyi ağızdan kaçırdığı görüldü.

  • Emel Müftüoğlu, Sezen Aksu'nun yemek yediği anları paylaştı! Hastane künyesi detayı dikkat çekti
    07:49 Emel Müftüoğlu, Sezen Aksu'nun yemek yediği anları paylaştı! Hastane künyesi detayı dikkat çekti

    Emel Müftüoğlu, "Yiyerek zayiflama metotlarını öğretiyor" diyerek Sezen Aksu'nun iki ekmeği bir anda yemeğe çalıştığı anları yayınladı. Fotoğrafta Aksu'nun bileğindeki hastane bandı ise dikkat çekti.

  • Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde Amasya'da konser verdi
    01:59 Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde Amasya'da konser verdi

    Azerbaycan devlet sanatçısı Azerin, Türkiye'ye gelerek Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Amasya'da konser verdi. Amasya Belediyesi tarafından düzenlenen konserde Azerin, şarkı, türkü ve marşlarla Amasyalıları coşturdu. Konseri yaklaşık 10 bin kişi izlerken, vatandaşlar Türk ve Azerbaycan bayraklarını dalgalandırdı. Azerin, Amasya'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek Çanakkale şehitlerini anarak teşekkür etti.

  • Survivor 2024 All Star'da Büyük Sakatlık!
    00:32 Survivor 2024 All Star'da Büyük Sakatlık!

    Survivor 2024 All Star yarışmasında tecrübeli bir yarışmacı parkurda yaşadığı talihsiz sakatlık sonucu hastaneye kaldırıldı. Acun Ilıcalı, yarışmacının durumunun ciddi olduğunu açıkladı. Haftanın 3. dokunulmazlık oyununu Kırmızı Takım kazandı ve Mavi Takım'dan eleme adayı olarak Batuhan belirlendi. 4. eleme adayı ise yarın oynanacak dokunulmazlık oyunu sonunda belirlenecek.

  • 83 gündür haber alınamayan Prenses Kate Middleton'tan ilk görüntü
    23:34 83 gündür haber alınamayan Prenses Kate Middleton'tan ilk görüntü

    İngiliz Kraliyet ailesinin büyük bir açıklama yapacağı söylentisinin ardından gözler 83 gündür ortalarda görünmeyen Kate Middleton'a çevrilmişti. Öldüğü söylentisiyle gündeme gelen Middleton, eşi Prens William ile birlikte keyifli bir şekilde alışveriş yaparken objektiflere yansıdı.

  • Marvel, Ant-Man 4, Captain Marvel 3 ve Eternals 2 filmlerini iptal etti
    20:32 Marvel, Ant-Man 4, Captain Marvel 3 ve Eternals 2 filmlerini iptal etti

    Marvel'ın popülaritesinin düşmesi ve gişe başarısızlıkları nedeniyle Ant-Man 4, Captain Marvel 3 ve Eternals 2 filmleri iptal edildi. Disney CEO'su Bob Iger'ın kararıyla alınan bu iptal kararı Marvel ile Disney arasında ufak fikir ayrılıklarına neden oldu.

  • KADIN GİYİM MODASININ VAZGEÇİLMEZİ!
    20:31 KADIN GİYİM MODASININ VAZGEÇİLMEZİ!

    Kadınlar, kıyafet seçimlerine her zaman dikkat ederler. Günlük yaşamlarında şık giyinmeye önem verir ve kaliteli markaların ürünlerini seçerler.

  • Mehmed'in Zorlu Mücadelesi
    18:34 Mehmed'in Zorlu Mücadelesi

    Mehmed, Yanoş'un oyununa gelerek pusuya düşürüldü. Kurtulmayı başaran Mehmed, babasına yardım edebilecek mi? Murad'ın otağına yapılan baskında tehlikeli bir durumla karşılaşan Murad, nasıl kurtulacak? Osmanlıların zaferle döndüğü Kosova Savaşı sonrasında Çandarlı'nın kurduğu oyun Mehmed'i hedef alır. Mehmed'in evliliği gerçekleşirken, onun hayali başka bir yolculuktur. Haremde ise Halime Sultan'ın planları ve yeni dengeler merak konusudur.


Advertisement