Hayırsever İş Adamından Eğitime Destek - Son Dakika
Yerel

Hayırsever İş Adamından Eğitime Destek

Sivas'ın Koyulhisar İlçesinde, Hayırsever Bir İş Adamının Yaptırdığı Anaokulu Törenle Açıldı

10.12.2010 18:47

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde, hayırsever bir iş adamının yaptırdığı anaokulu törenle açıldı.

Sivas Valisi Ali Kolat, Mehmet Kavala Çok Programlı Lisesi Bahçesine hayırsever iş adamı Zihni Tuncer ve eşi Elmas Tuncer, tarafından yaptırılan anaokulunun açılış töreninde, Sivas ve ilçelerinde örnek teşkil eden çalışmalar olduğunu söyledi.

Kentte birçok alanda önemli çalışmalar yapıldığını ifade eden Kolat, 'Sivas'ımız ilçeleri ile birlikte eski günlerini, kavşak kent olma özelliğini, büyük medeniyetlerin başkenti sultan şehri olma özelliğini giderek daha da sürdürmekte ve o konuma doğru ulaşmaktadır. Bu açıdan da göç eden vatandaşlarımızın tekrar Sivas'a büyük bir teveccüh gösterdiklerini Sivas'a ve ilçelerine, beldelerine ve köylerine karşı büyük bir hevesle yaklaşım içerisinde günler geçirdiklerini, çeşitli etkinlikler ve festivaller vesilesi ile buraya geldiklerini görüyoruz' diye konuştu.

Bu dönüşüm kapsamında hayırseverlerin yatırım noktasında çok büyük katkıları da olduğunu belirten Kolat, 'Hayırseverlerimiz gayet güzel yatırım yapıyorlar. Biz şunu özellikle vurguluyoruz, Sivas'ımızda hemen her alanda yatırım yapmaya imkan var. Burada sadece hayır için değil, buyurun burada para kazanın. Çünkü bu ortam artık her yönüyle var' dedi.

Sivas'a son 8 yıl içerisinde eğitim açısından ortalama bin 450'ye yakın derslik yapıldığını anlatan Kolat, şöyle konuştu:

'Ana okullarımız zorunlu hale geldi. Ana okullarımızdaki eğitim oranımız yüzde 40'larda seyrediyor. İlköğretimde ve orta öğretimde de iyi bir konumdayız. Bu oranları yükseltmemiz lazım. Bugün bu anaokulumuzu yaptıran Elmas Hanım ve Zihni Bey bizleri daha da gayrete getiriyor. Sağ olun, var olun. Bu güzel okullara hem hükümetimizin, hem devletimizin ve hem de hayırseverlerimizin hep birlikte katkı sağlamış olması bizleri daha da motive ediyor.'

AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun ise Koyulhisar'a birçok hizmetler yapıldığını söyledi. Bir takım hizmetlerin vatandaşın verdiği vergiler ile yapıldığını, bunun dışında hayırsever vatandaşların yaptığı hizmetlerin de bulunduğunu belirten Uzun, 'Koyulhisar'da vatandaşlar tarafından yapılmış hizmetler takdir etmeye değer' dedi.

Koyulhisar Kaymakamı İsmail Sündük de iş için memleketlerini terk etmek zorunda kalmış, ama hiçbir zaman ilçeyi unutmayarak yatırımlar yapan hayırsever iş adamlarına teşekkür etti.

Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren ise Koyulhisar'ın son yıllarda birçok hizmete ev sahipliği yapmış bir ilçe olduğunu söyledi.

Anaokulunu yaptıran hayırsever iş adamı Zihni Tuncer de bir memleketin kalkınmasının eğitimden geçtiğine inanarak eşiyle birlikte bu çorbada tuzlarının bulunması için yola çıktıklarını belirtti. Tuncer, 'Eğitim her işin başıdır. Bu uğurda yapılanlar ülkemizin geleceğine yapılmış bir yatırımdır. İnşallah ileride daha büyük katkı sağlayacağımıza inanıyorum' dedi.

Vali Kolat, anaokulunu yaptıran Elmas ve Zihni Tuncer'e üzerlerinde fotoğrafları bulunan halı hediye etti. Anaokulunun açılış törenini gerçekleştiren Kolat ve beraberindekiler, daha sonra öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı.

Kolat ve beraberindekiler, daha sonra Koyulhisar Belediyesi tarafından yaptırılan Şehitler Parkı'nın açılışını da gerçekleştirdi.

(SRH-DOĞ-İSA-ZBD) - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hayırsever İş Adamından Eğitime Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement