İsrail'in İddiası: Filistin ile Yunanistan Doğalgaz Müzakerelerine Başladı - Son Dakika
Ekonomi

İsrail'in İddiası: Filistin ile Yunanistan Doğalgaz Müzakerelerine Başladı

Tel Aviv'deki siyasi kaynaklar dün yaptıkları açıklamada, Filistin yönetimi ile Yunanistan arasında Gazze Şeridi açıklarında doğalgaz sahaları açmak için müzakerelere başlandığını öne sürdü.

02.07.2018 20:31

Tel Aviv'deki siyasi kaynaklar dün yaptıkları açıklamada, Filistin yönetimi ile Yunanistan arasında Gazze Şeridi açıklarında doğalgaz sahaları açmak için müzakerelere başlandığını öne sürdü.

Kaynaklar, Yunanistan enerji şirketi Energean'ın, söz konusu görüşmelerde anlaşmanın ticari boyutlarının ele alındığını bildirdiğini kaydetti.

Tel Aviv kaynakları, 3 ay önce dev Avrupa şirketlerinin projeden çekilmesinin ardından Yunan şirketinin gaz sahasının geliştirilmesi konusunu üstlenme olasılığına da değindi. İsrail Enerji Bakanlığı'nın, müzakerelerin ayrıntıları hakkında bilgi verdiğini de sözlerine ekleyen kaynaklar, bakanlığın söz konusu raporları yayınlamayı reddettiğini belirtti.

Gaz sahasının geliştirilmesi için İsrail hükümetinin onayı gerekiyor. Gaz çıkarma ve pazarlamada en pratik plan, Aşkelon bölgesindeki Filistin sahasındaki keşif platformunu bağlamak ve bunu Gazze Şeridi'ne yönlendirmek. Bu, en uygun maliyetli yol olarak kabul edilir ancak Gazze Şeridi'ne pompalanan gazın miktarını İsrail kontrol ediyor ve bunu politik, güvenlik ve hatta ekonomik baskı olarak kullanıyor. Gazze sınırındaki doğal gaz rezervlerinin İsrail'e bağlanması, Akdeniz'deki rekabet ve gerginliğe neden olabilir.

Tel Aviv, herhangi bir anlaşmazlıkta petrol sahasını koz olarak kullanıyor.

Kaynaklar, sondaj yapa şirketin, Gazze gazını Avrupa'daki 3. taraflara ve belki de İsrail'e satmak isteyeceğini belirtti.

Kaynak: enerjienstitusu.com

Son Dakika Ekonomi İsrail'in İddiası: Filistin ile Yunanistan Doğalgaz Müzakerelerine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement