İstanbul'da Nefes Kesen Rehine Kurtarma Operasyonu - Son Dakika
3.Sayfa

İstanbul'da Nefes Kesen Rehine Kurtarma Operasyonu

İstanbul'da nefes kesen rehine kurtarma operasyonu Pakistanlı adamı kaçırıp görüntülü aramada darp eden fidyeciler yakalandı Polis rehineyi 5 saatte kurtardıİSTANBUL - Bahçelievler'de ağabeyine pasaport çıkartılması için arkadaşına 3 bin dolar veren Pakistan uyruklu şahıs, arkadaşının...

01.10.2018 15:49

İstanbul'da nefes kesen rehine kurtarma operasyonu

Pakistanlı adamı kaçırıp görüntülü aramada darp eden fidyeciler yakalandı

Polis rehineyi 5 saatte kurtardı

İSTANBUL - Bahçelievler'de ağabeyine pasaport çıkartılması için arkadaşına 3 bin dolar veren Pakistan uyruklu şahıs, arkadaşının parayı vermediği şahıslarca kaçırıldı. Adamı alıkoyarak ailesini görüntülü arayıp darp eden şahıslar, 60 bin dolar fidye istedi. Polis ekipleri tarafından yerleri tespit edilen adam kurtarılırken, fidyeciler de gözaltına alındı.

Olay, geçtiğimiz 21 Eylül günü Bahçelievler Hürriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 3 sene oturma ve çalışma izni olan sünger fabrikasında işçi olarak çalışan Pakistan uyruklu Obaıd Khan (37), ağabeyine pasaport alabilmesi için arkadaşına 3 bin dolar para verdi. Parayı alan arkadaşı pasaportu çıkartacak kişilerle temasa geçti. Pasaport çıkartıldı ancak parayı alan Khan'ın arkadaşı, ortalıktan kayboldu. Bunun üzerine pasaport işlerini yürüten 3 şahıs, Khan'ın evine gelerek darp ettikten sonra zorla alıkoydu.

Ailesinden 60 bin dolar fidye istediler

Olayın ardından şahıslar kaçırdıkları adamın ailesiyle irtibata geçerek 60 bin dolar fidye istedi. Ancak aile fidyeyi vermeyerek durumu olaydan 1 hafta sonra Pakistanlı yetkililere bildirdi. Yetkililerin de durumu Pakistan Başkonsolosluğuna bildirmesi üzerine konu Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne aktarıldı. Konuyla ilgili çalışma başlatan Rehine Kurtarma ve Müzakere timi, ilk olarak Khan'ın Bahçelievler Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki adrese gitti. Buranın boş olduğunu gören ekipler, bu kez Bahçelievler'de bir başka adresi tespit etti. Hürriyet Mahallesi'ndeki ikinci adrese giden ekipler, Khan'ın arkadaşı Aqıp M.'ye ulaştı. Şahsın ifadesini alan ekipler, Khan'ın Kağıthane Gültepe'de bir evde tutulduğu bilgisine ulaştı. Eve operasyon düzenleyen ekipler, odaya kilitlenen rehineyi kurtararak, 3 şahsı da gözaltına aldı.

Ailesini görüntülü arayıp darp etmişler

Gözaltına alınan Sihhe Z. (22), Usman M. ve Khan'ın arkadaşı Aqıp M. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şikayetten 5 saat sonra kurtarılan adam, Pakistanlı yetkililere teslim edildi.

İstanbul\'da Nefes Kesen Rehine Kurtarma Operasyonu
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa İstanbul'da Nefes Kesen Rehine Kurtarma Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement