Zabıta Ekipleri, Kendilerine Karşı Koyan Seyyar Satıcıya Meydan Dayağı Attı - Son Dakika
Güncel

Zabıta Ekipleri, Kendilerine Karşı Koyan Seyyar Satıcıya Meydan Dayağı Attı

İzmir'de yaşayan seyyar satıcı, kendisine işlem yapmak isteyen zabıta memurlarına direnince darp edildi. Olay, çevredeki bir kişi tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

23.01.2019 22:28  Güncelleme: 22:42

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir seyyar satıcının zabıtalar tarafından darbedildiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunması üzerine olaya karışan görevliler hakkında soruşturma başlattı.

ZABITALAR SEYYAR SATICIYI DÖVDÜ

İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, dün Konak ilçesinin gümrük bölgesinde tatlı satan seyyar satıcı hakkında işlem yapmak istedi. Seyyar arabaya da el koymak isteyen zabıtaya, satıcı direndi. Bunun üzerine çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü.

Zabıta memurları, seyyar satıcıyı darp etti. Bu sırada seyyar arabadaki tatlılar yola döküldü. Dayak olayı, bir kişi tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerde, çevredekilerin seyyar satıcıya şiddet uygulayan zabıta memurlarına gösterdikleri tepki de görülüyor.

Zabıta Ekipleri, Kendilerine Karşı Koyan Seyyar Satıcıya Meydan Dayağı Attı

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Konak ilçesinde seyyar satıcılık yapan Murat Mençuk'un savcılığa suç duyurusunda bulunmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi de olayın yaşandığı bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyerek, görevliler hakkında soruşturma başlatılmasına karar verdi.

Murat Mençuk, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 gün önce seyyar arabada tatlı satmaya başladığını, dün de Konak ilçesine bağlı Çankaya semtinde sivil zabıtaların hiçbir şey söylemeden kendisine müdahale ettiğini öne sürdü.

Zabıta Ekipleri, Kendilerine Karşı Koyan Seyyar Satıcıya Meydan Dayağı Attı

"BENİ YERE DÜŞÜRDÜLER, DÖVDÜLER"

Elinde kesinlikle bıçak ve satır gibi kesici bir alet olmadığını iddia eden Mençuk, "İnsanlarda oradaydı. Arabanın kapağında parmağım kalmıştı. Biri arabayı devirdi biri de beni çekiyordu, en son biber gazı sıktılar. Kendime savunmak için kaçtım, beni yere düşürdüler, dövdüler. Bugün gittim, şikayetçi oldum." diye konuştu.

"GÖZÜME TEKME VURDULAR, AÇAMIYORUM, BAŞIM DÖNÜYOR"

Murat Mençuk, "Ameliyat olduğum için çalışamıyordum. Evraklarım yok, seyyar satıcıyım. O anlarda yanımda da kimse yoktu. Bu hak değil, devlet adamı böyle yapmaz. Gözüme tekme vurdular, açamıyorum, başım dönüyor." ifadesini kullandı.

Zabıta Ekipleri, Kendilerine Karşı Koyan Seyyar Satıcıya Meydan Dayağı Attı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zabıta Ekipleri, Kendilerine Karşı Koyan Seyyar Satıcıya Meydan Dayağı Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • 123: HERKES BU ÜLKEDE VERGİSİNİ VERMELİ. TÜM DÜNYADA DA SİSTEM BÖYLE İŞLİYOR. BİTTİİ 5 16 Yanıtla
  • Böyledir: Zabitaya saldirdi, ve zabitalar anladigi dilden cevap verince basladi bagirmaya magdurumda magdurum. 4 11 Yanıtla
  • Emekli: Zabıta sattırmıyorsa Satmıcan kanun kurallara uyacaksın, 3 9 Yanıtla
  • AHMET: DERHAL ZABITALARIN İŞİNE SON VERİLSİN...YAZIK DEĞİLMİ BU GARİBANLARA... 10 0 Yanıtla
  • adaletsiz dünya: kendi ülkende açsın ama başkaları senin ülkende tok geziyor bu adalet değil kendi ülkende satıcılık bile yapamazken başkaları senin ülkende vergisiz iş yeri çelıştırıyorlar 7 0 Yanıtla
  • Vatandaş: Kardeşim Kanunen seyyar satıcılık yasak yasaklara uymayın Ondan sonra devletin zabıta seni kaldırmaya çalışınca res çekip tartışma çıkar iyi yapmışlar sizde seyyar yok Yapmayın gidin Dükkan açın vergi nizi verin eşit rekabet olsun 1 5 Yanıtla
  • 01artı: Kim bilir zabıtalara ne diye karşılık verdin de böyle oldu 0 6 Yanıtla
    avcı: Ekmek derdine düşersin inş. Bakalım ekmeğinden olmak nasıl bi duygu anlarsın 1 0
  • ALİ CAKICI: SÜRİYELELİR HER ŞEYİ YAPIYOR CEZA YOK DAYAK YOK BENİN ÜLKE VATANDAŞIM EKMEK PEŞİNDE ONA DAYAK NASIL BİR YÖNETİM NASIL BİR DÜŞÜNCE 4 2 Yanıtla
  • yılmaz: kimse kimseyi dövemez zabıtaysan sana karşı geliyorsa devletin polisi var senin yetkin yok vatandaşı dövmeye zorbalar 5 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement