Kadın Kooperatifçiler Kaymakamı Yakuta'yı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Kadın Kooperatifçiler Kaymakamı Yakuta'yı Ziyaret Etti

Nevşehir'in Gülşehir ilçesindeki Yeniyaylacık Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yönetimi, Kaymakam Mesut Yakuta'yı ziyaret etti.

12.01.2012 12:40

Nevşehir'in Gülşehir ilçesindeki Yeniyaylacık Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yönetimi, Kaymakam Mesut Yakuta'yı ziyaret etti.

Yakuta'nın makamında gerçekleşen ziyarete, Kooperatif Başkanı Melek Özdemir, üyeler Pelin Arıcı ve Belgin Yılmaz katıldı.

Ziyarette, kooperatifin faaliyetleri hakkında bilgi veren Özdemir, kooperatif üyelerinin tamamının bayanlardan oluştuğunu ve bu alanda Türkiye'de kurulan ilk ve tek kadın kooperatifi olduklarını belirtti.

Kooperatif olarak hayvancılık başta olmakla üzere tarımsal ve diğer tüm üretim alanlarında faaliyet yürütmeyi planladıklarını kaydeden Özdemir, Tarım Bakanlığı'nın uygulaması çerçevesinde üye başı 6 büyükbaş hayvan alımı projesi yaptıklarını ve bakanlığa gönderdiklerini ifade etti.

Yakuta da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Yeniyaylacık Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin kuruluş aşamasındaki çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi.

Kaymakamlık olarak ilçenin tarım ve hayvancılıkta istediği yere gelebilmesi için yapılacak olan çalışmalara her zaman destek olduklarını ve destek olmaya devam edeceklerini belirten Kaymakam Yakuta, "Tarımın önünü açıcı, insanlara faydalı olucu projeler üretilmesi gerekmektedir. Bu nedenle ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde çalışması gerektiğini düşünüyorum. Çiftçilerimizin karşılaştığı sorunların çözümü konusunda birlikte hareket ederek üstesinden gelebiliriz. İlçemizde kurumlar arası işbirliği ve güzel bir diyalog kurduk. Bu kapsamda bir çok köyde kooperatiflere proje ürettik. Köy halkının eğitimi için kurslar düzenledik. Sizlere de aynı desteği vermeye hazırız" dedi.

- NEVŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kadın Kooperatifçiler Kaymakamı Yakuta'yı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement