"Kadına Karşı Şiddetine Dinle Meşrulaşması Sorunu" Konferansı - Son Dakika
Yerel

"Kadına Karşı Şiddetine Dinle Meşrulaşması Sorunu" Konferansı

Adıyaman'da 'Kadına Karşı Şiddetin Dinle Meşrulaşması Sorunu' konulu bir konferans düzenlendi.

08.07.2012 17:53

Adıyaman'da 'Kadına Karşı Şiddetin Dinle Meşrulaşması Sorunu' konulu bir konferans düzenlendi.

Türkiye'nin az gelişmiş bölgelerindeki kadınların ve kadın sivil toplum kuruluşlarının desteklenmesi programı kapsamında uygulanmakta olan "Eşitlikçi Bir kültüre Doğru" projesi çerçevesinde Adıyaman Kalkınma Akademisi tarafından düzenlenen konferansa Doç. Dr. Hidayet Şefkatli Tuksal konuşmacı olarak katıldı. Adıyaman Belediyesi Konferans Salonu'ndaki konferansı Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ve birçok vatandaş takip etti.

Açılış konuşmasını yapan Adıyaman Kalkınma Akademisi Koordinatörü Ayla Pektaş, "Yaşadığımız toplumun mazlum yarısını oluşturur kadınlar.

Ekonomik hayatta daha az katılan, sosyal yaşamda az görünürlüğü olan siyasal hayatta var olma mücadelesi veren kadınlar. Biz kalkınma projeleri akademisi derneği olarak kadının güçlenmesi çabasında katkı vermek istedik ve Avrupa birliği finansmanı ile bir proje yürütmekteyiz. Kadın sivil toplum kuruluşlarının kapasite geliştirme çalışmalarına destek oluyoruz. Kadın alanında çalışma yapmak isteyen aktivistlerle el ele verdik. Din önderleri ile mevcut yanlış dini algının rehabilite edilmesi için işbirliğine gidiyoruz. Kadın çalışmaları konusunda Türkiye'nin saygın isimlerinin başında gelen hanımefendiyi, Doç. Dr. Hidayet Şefkatli Tuksal'ı bize güç versin diye buraya davet ettik. Hepimizin ondan öğreneceği çok şey var. Bizi kırmayıp davetimize icabet eden Tuksal'a çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Doç. Dr. Hidayet Şefkatli Tuksal, kadına yönelik şiddet hakkında konferans verdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Kadına Karşı Şiddetine Dinle Meşrulaşması Sorunu' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement