Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ve İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın Hollanda'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ve İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın Hollanda'da İncelemelerde Bulundu

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Hollanda'ya giden Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ile İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın ve beraberindeki heyet temaslarına devam ediyor.

30.09.2011 15:40

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Hollanda'ya giden Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ile İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın ve beraberindeki heyet temaslarına devam ediyor.

Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutalep'le görüşen heyet üyeleri ardından Feyenoord ilçesi Belediye Başkanı Seyit Yeyden ve meclis üyeleri ile bir araya geldi.

Meclis salonunda düzenlenen toplantıya Rotterdam Emniyet Müdürü Vincent Vleesenbeek'in yanı sıra Hollanda'da bulunan Türk kökenli bazı siyasetçilerle sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Hollanda'ya Rotterdam ile Kayseri emniyet teşkilatları arasında yarın imzalanması planlanan iş birliği protokolü çerçevesinde geldiklerini belirten Vali Mevlüt Bilici, bu kapsamda gerçekleştirdikleri temasların son derece yararlı geçtiğini söyledi.

Rotterdam emniyet teşkilatıyla öteden beri çok iyi diyaloglarının bulunduğunu ve imzalanacak bu iş birliği protokolünü iyi ilişkilere katkı yapacağına inandığını kaydeden Bilici, bunun yanı sıra Rotterdam ile Kayseri şehirleri arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesini arzuladıklarını da söyledi.

Hollanda'da aynı zamanda çok sayıda Kayserilinin de yaşadığını hatırlatan Bilici, "Feyenoord Belediyesi hakkında son derece verimli bilgiler edindik çok sayıda Kayserili hemşehrimizin burada olması bize güç verdi. Özellikle Feyenoord gibi önemli bir semtin Belediye Başkanı Seyit Yeyden'in Kayserili olması bunun en güzel örneği. Bu bakımdan Hollanda'da bulunmaktan son derece memnunuz. Uçaktan gördüğümüz kadarı ile Hollanda'nın son derece düzenli bir ülke olduğunu yakından gördük. Dünyanın en büyük limanın burada olması son derece önemli."

Türklerin Hollanda'da en çok yaşadığı illerin başında gelen Rotterdam ile Kayseri arasında köprü görevi yapmak istediklerine değinen Feyenoord Belediye Başkanı Seyit Yeyden şöyle konuştu:

"Feyenoord'da oturanların yüzde 66'sı yabancı kökenlilerden oluşuyor. Bazı semtlerde ise yüzde 80 ile yüzde 90 arasında değişiyor. Şuan bulunduğumuz mahallede yüzde 40 Türk kökenli vatandaşımız oturuyor. Bunlarda ağırlıklı olarak İç Anadolu bölgesinden gelenler. Bu bölgede çok sayıda Kayserili hemşehrimizin bulunması da bizi memnun ediyor. Ben de Kayseriliyim. Genel itibariyle Kayserili vatandaşlarımız girişimci ruha sahip. Amacımız her iki kesim arasında köprü kurmaktır."

- KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ve İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın Hollanda'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement