Kocaeli Doğu Perinçek'ten İşsiz Kalan İşçilere Destek Hd - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Doğu Perinçek'ten İşsiz Kalan İşçilere Destek Hd

Doğu Perinçek'ten işsiz kalan işçilere destekVATAN Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını iddia eden işçileri ziyaret ederek, destek verdi.

07.06.2018 17:16

Doğu Perinçek'ten işsiz kalan işçilere destek

VATAN Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını iddia eden işçileri ziyaret ederek, destek verdi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Flormar isimli kozmetik ürünleri fabrikasının işten çıkardığı işçileri ziyaret etti. Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını iddia eden 120 işçi 24 gündür fabrikanın önünde eylemlerini sürdürürken, Doğu Perinçek işçilerle sohbet etti. İşçilerin yanlarında olduğunu söyleyen Perinçek, "Sizler kahramanlarsınız. 24 günden beri 24 ateşten geçerek bu günlere geldiniz ve buradan ilan ediyorum hep beraber önümüzdeki günlerde burada davulla, zurnayla zaferimizi kutlayacağız. Sizler yalnız hamur açan değil, evine ekmek götüren kadın işçilerimizsiniz. Evine ekmek götüren. Bu geleceğin Türkiye'sinin büyük bir örneği, yani kadınlarımız çalışacak, hayatta yerini alacak, erkekle eşit olacak. Fabrikada çalışacak, iş yerinde olacak. Her yerde kadın olacak. Üniversitelerde, okullarda, Flormar işçisi gibi hamur yoğuran değil de evine ekmek götüren olarak Türkiye'ye örnek olacak. Sizler çağdaş Türkiye'yi temsil ediyorsunuz" dedi.

Fabrika yöneticilerine seslenen Perinçek, "Sendika hakkı anayasal haktır. Ben 60 yıldır, gençliğimden beri bu mücadelelerin içerisindeyim. Sendika hakkı için emekçilerimiz, Türk milleti büyük mücadeleler verdi. Bu millet can verdi, kan verdi. Siz şimdi o sendika hakkı mevzilerindesiniz. Kesinlikle bu mücadeleyi kazanacağız. Sizin gözlerinizdeki ışıktan bu güveni görüyorum. Bunu kazanacağız. Ne demek işçiyi atmak, ekmeksiz bırakmak? Hele bu mübarek Ramazan günlerinde işçiyi kapıya koymak, ekmeksiz bırakmak, bu en büyük günah. Onun için Flormar'ın patronlarına, yöneticilerine bu günahtan dönün diyorum. Bu günahı sürdürmeyin. İnsanlarımızı kapıda bırakmayın. Anayasa ile, hukuk ile kavgalı olmayın. Sendika hakkına karşı, iş güvenliğine karşı bu mücadeleden, bu direnişten vazgeçin. Onlara buradan sesleniyorum. Başka girişimlerde de bulunacağız. Flormar yöneticileri ve patronları kesinlikle bu tavırlarını değiştirecekler. Türkiyemize bu açıdan da örnek olmaları lazım. Ben sizlerin duruşunuzda yarınki başarıyı görüyorum. Hepimiz sizlerle beraberiz. Vatan Partisi ve Türk milleti, Flormar işçisinin yanındadır. Bugün Türkiye'deki bütün işçiler, çiftçiler, çalışanlar ve vicdanı olan herkes, namusu olan herkes sizinle beraber. Siz bir ekmek mücadelesi, namus mücadelesi veriyorsunuz" diye konuştu.

Kocaeli Doğu Perinçek\'ten İşsiz Kalan İşçilere Destek Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Doğu Perinçek'ten İşsiz Kalan İşçilere Destek Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement