Konya: Buğday Taban Fiyatının Açıklanması - Son Dakika
Güncel

Konya: Buğday Taban Fiyatının Açıklanması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan hububat alım fiyatları, Türkiye'nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya'da çiftçilerce normal olarak karşılandı.

06.06.2006 16:05

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan hububat alım fiyatları, Türkiye'nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya'da çiftçilerce normal olarak karşılandı.

Konya'nın merkez Selçuklu İlçesi Ziraat Odası Başkanı Faruk Çöklü, açıklanan fiyatı olumlu karşıladıklarını söyledi. Beklentilere yakın bir rakamın açıklandığını kaydeden Selçuklu Ziraat Odası Başkanı Faruk Çöklü, "Girdi maliyetlerinin üzerinde çiftçimizi tatmin edici bir fiyat açıklandı. Bundan sonra izlenecek politikada, verilecek primlerin zamanında ödenmesini talep ediyoruz. Uzun süre yapılmayan prim ödemeleri, çiftçimizi maddi anlamda zor durumda bırakıyor. Zamanında yapılacak ödemelerle açıklanan hububat alım fiyatları, çiftçimizin borçlarını kapatmasını sağlayacak" dedi.

Konya'daki buğday pazarında ürün almayı bekleyen 25 yıllık zahireci Özcan Ertaş, fiyatların geçen yıla oranla daha iyi olduğunu, bu sene fazlasıyla ürün beklediklerini ifade etti. Zahireci Ahmet Eldem de, üretim girdilerinin yanında biraz düşük kalan bu rakamın çiftçiyi memnun edeceğini dile getirerek, "Üretim girdilerinde yüzde 40'lara varan bir zam yapıldı. Gönül isterdi ki aynı zamanda ürün alımları da yapılsın" diye konuştu.

Buğday üreticisi Abdullah Efeoğlu ise, alım fiyatlarının beklentilerini karşılayamayacağını dile getirerek, "Bizim en büyük sıkıntımız verim düşüklüğü. Kıraç arazilerde çok düşük verim alabiliyoruz. Girdilerin yüksek olduğu günümüzde verilen fiyatlar çiftçinin hiç bir zaman hoşuna gitmez" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Konya: Buğday Taban Fiyatının Açıklanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement