Antalya Kum Heykel Festivalinde Yıkım İçin Geri Sayım Başladı - Son Dakika
Güncel

Antalya Kum Heykel Festivalinde Yıkım İçin Geri Sayım Başladı

Antalya'da bu yıl 8. si düzenlenen ve dünyanın en büyük kum heykel etkinliklerinden biri olan Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, yıkım şenliği ile son bulacak.

04.10.2014 11:12  Güncelleme: 11:19

BEKİR BEKTAŞ - Antalya'da bu yıl 8'incisi düzenlenen ve dünyanın en büyük kum heykel etkinliklerinden biri olan Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, yıkım şenliği ile son bulacak.

Global Design Art Works tarafından düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi, Antalya Tanıtım Vakfı ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti tarafından desteklenen festival, Lara Beach Park'ta 7 bin metrekarelik üstü açık alanda yapılıyor.

Heykeltıraşların binlerce saat süren performansları sonucunda 10 bin ton kum kullanarak yaptığı, aralarında Hun İmparatoru Attila gibi tarihi karakterler ve Kubbetüs Sahra gibi yapıların yer aldığı 100'den fazla kum heykel turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Festival kapsamında her yıl gerçekleştirilen "Yıkım Şenliği"nin bu yıl, ziyaretçilerin aktif katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanıyor. Festival yönetimi tarafından hazırlanan beyzbol sopaları, yıkım şenliği günü ziyaretçilere dağıtılacak ve heykeller yıkılacak.

Festivali direktörü Cem Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalde 25 heykeltıraş tarafından 100'den fazla heykel canlandırıldığını belirtti.

Festivalin yerli ve yabancı ziyaretçilerden büyük ilgi gördüğünü ifade eden Karaca, "Bu yıl festivalimiz 160 bini aşkın ziyaretçi tarafından gezildi. Ağırlıklı olarak Alman, Rus ve Ortadoğu ülkelerinden gelen turistler ilgi gösteriyor" dedi.

Heykeller beyzbol sopalarıyla yıkılacak

Karaca, festivalin son iki yılında düzenledikleri ve bu yıl 3'üncüsünü gerçekleştirecekleri "Yıkım Şenliği"nde ziyaretçilerin aktif katılımının sağlanacağını kaydetti.

Karaca, 15 Kasım'da gelecek ziyaretçiler için özel olarak hazırlık yaptıklarını, girişte verecekleri beyzbol sopaları kullanılarak heykellerin yıkacaklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"Alternatif sanatlar kapsamında düzenlenen etkinlik, her anıyla farklı aktivitelere sahne oluyor. Bu kapsamda heykellerin yapımı olduğu kadar yıkımı da ayrı bir organizasyonla şölene dönüştürülecek. Ziyarete açık olduğu dönemde dokunulması bile yasak olan heykeller, 15 Kasım'da ziyaretçiler tarafından beyzbol sopalarıyla yıkılacak. Kum heykel sanatı, her şeyin geçici olduğu, bir gün yok olacağı felsefesine dayanmaktadır. Biz de bu felsefeyi 15 Kasım'daki yıkım şenliğiyle gözler önüne sermiş olacağız."

Dünyanın en yüksek kum heykeli yapılacak

Gelecek yıl düzenlenecek festivalde dünyanın en yüksek kum heykelini yapmayı planladıklarını dile getiren Karaca, rekorun Çin'de 12'ncisi düzenlenen Zhoushan Uluslararası Kum Heykel Festivali'ndeki 22,43 metrelik "hayvanlar alemi" temalı heykele ait olduğunu söyledi.

Rekoru önümüzdeki yıl Antalya'ya kazandırmaya kararlı olduklarını vurgulayan Karaca, "Hedefimiz 23,5 metrelik bir heykel yaparak rekoru ülkemiz ve Antalya adına kaydettirmek. Heykelin teması konusunda araştırmamız sürüyor" dedi.

Heykelin 5 bin ton kum kullanılarak yapılacağını ifade eden Karaca, "Bu yıl tüm festival alanında 10 bin ton kum kullandığımızı düşünürsek, tek bir heykelin ne kadar devasa olacağını daha iyi ifade edebiliriz" diye konuştu.

Karaca, gelecek yıl bir milyon ziyaretçiye ulaşmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya Kum Heykel Festivalinde Yıkım İçin Geri Sayım Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement