Lezzetli Sucuk İçin Yerli Bağırsağı Tercih Edin - Son Dakika
Yerel

Lezzetli Sucuk İçin Yerli Bağırsağı Tercih Edin

Kurban bayramında sucuk dolduracak olan vatandaşlar tavsiyelerde bulunan esnaf Mustafa Eğilmez “Lezzetli sucuk için yerli bağırsat tercih edilmeli. Yerli bağırsak sucuğu daha iyi besler ve daha uzun süre korur" dedi.

03.10.2014 09:31

Kurban bayramında sucuk dolduracak olan vatandaşlar tavsiyelerde bulunan esnaf Mustafa Eğilmez "Lezzetli sucuk için yerli bağırsat tercih edilmeli. Yerli bağırsak sucuğu daha iyi besler ve daha uzun süre korur" dedi.

Kurban bayramından dolayı bağırsak satışlarında artış olduğunu belirten Mustafa Eğilmez" Kurban bayramı dolayısıyla satışlarda hareketlenme söz konusu. Daha öncelerde bağırsak satışı az olurdu. Bağırsak satışlarınız artmış durumda. Bağırsaklar yerli dediğimiz bağırsak Afyon ve Konya tarafından imalat yapılıyor diğer bağırsaklarda genellikle Pakistan'dan geliyor. Yerli bağırsakla ithal bağırsak arasındaki fark yerli bağırsak sucuğu daha iyi besler daha uzun durur. Yerli bağırsak naylon tipinde olan bağırsak. Sucuğu genellikle yerli bağırsağı tercih ediyoruz. Yerli bağırsağın fiyatı yüksek olduğu için arasındaki fiyat farkı 50 kuruş onun için vatandaş önemsemiyor. Yerli bağırsağı tercih etmeleri gerekir daha kalitelidir" şeklinde konuştu.

Eğilmez " En iyi bağırsak bize göre Konya'da ve Afyon'da yapılan bağırsak. Yerli bağırsağın kullanımı daha uzundur. İthal bağırsaklar öyle değil. Vatandaş dolduruyor dondurucuya attığı için onlarda sorun olmuyor. Ama yerli bağırsakla sorun olmaz kalitelidir biraz yağlı olur ama sucuğu besler. Yerli bağırsak ithal bağırsağa göre daha kalındır ikisinin arsında fark vardır. Yerli bağırsak biraz daha naylon tipidir. İthal gelen bağırsaklarda tarım izni vardır bunun için sorun olmaz" ifadelerini kullandı.

Bağırsak fiyatlarından bahseden Mustafa Eğilmez "İthal bağırsağın metresi 50 kuruş yerli bağırsağın metresi 1 TL'dir. Kalite farkından dolayı fark var. 10 kilo sucuk alacaksa 20 metre bağırsak alması gerekir. Yerli bağırsak artık marketlere, sokaklara düştü. Denetim falan yok. Sokak arasında satılıyor. Kanunen satamaz ama bakıyorsun ki sokak arsında satılıyor vatandaşda alıyor memnun kalmasa tekrar aldığı kişiye döner fakat sokaktan aldığı için aldığı kişiyi bulamıyor. Vatandaşlara tavsiyem bilindik yerlerden almaları Kayseri'de en bilindik yer Kaleönüdür" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lezzetli Sucuk İçin Yerli Bağırsağı Tercih Edin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement