Malazgirt Zaferi'nin 946. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Malazgirt Zaferi'nin 946. Yıl Dönümü

AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Malazgirt Zaferi'nin 946. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

26.08.2017 14:14

AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Malazgirt Zaferi'nin 946. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Durmuşoğlu, mesajında, zaferin, köklü devlet geleneğinin ve idare anlayışının Anadolu'ya yerleşmesine vesile olduğunu kaydetti.

Zaferin, milletin kaderinin şekillenmesinde çok önemli rolünün olduğunu, sonuçlarıyla dünya tarihine yön verdiğini aktaran Durmuşoğlu, şunları belirtti:

"Anadolu'nun kapılarını Türklere açan ve bugünlere uzanan bin yıllık tarihi sürecin başlangıcı sayılan Malazgirt Zaferi, köklü bir devlet geleneğinin ve idare anlayışının Anadolu'ya yerleşmesine vesile olmuştur. 1071'den bugüne, farklı inançlara, dillere, köken ve kültürlere sahip insanların bir arada yaşadığı Anadolu toprakları, barış, sevgi ve kardeşliğin merkezi olmuş, Türkiye Cumhuriyeti de bu sağlam temeller üzerine inşa edilmiştir. Bugün bu önemli mirasın temsilcileri olarak, tarihimizden aldığımız güçle Türkiye'yi her alanda geliştirmek, standartlarımızı daha da ileriye taşımak için üstün bir gayretin içindeyiz ve sorumluluğumuzun farkındayız. Bu bilinç ve kararlılıkla, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüze koyduğu 2071 hedefi için de üzerimize düşeni yapacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malazgirt Zaferi'nin 946. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement