Mihri Belli, Sonsuzluğa Uğurlanıyor - Son Dakika
Güncel

Mihri Belli, Sonsuzluğa Uğurlanıyor

Mihri Belli 18 Ağustos Perşembe günü, ikindi namazının ardından Feriköy Mezarlığı'nda, Şefik Hüsnü Değmer, Reşat Fuat Baraner ve Şevki Akşit'in yanlarına defnedilecek.

17.08.2011 14:10

Mihri Belli 18 Ağustos Perşembe günü, ikindi namazının ardından Feriköy Mezarlığı'nda, Şefik Hüsnü Değmer, Reşat Fuat Baraner ve Şevki Akşit'in yanlarına defnedilecek. Türkiye sosyalist hareketinin kurucu liderlerinden, Türkiye Komünist Partisi (TKP) Merkez Komite üyesi, Milli Demokratik Devrim (MDD) hareketinin ve 68 Devrimci Gençlik kuşağının teorisyeni ve önderi, Türkiye Emekçi Partisi (TEP) Genel Başkanı, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ve Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) kurucusu, "Emek, Barış, Demokrasi Bloku" milletvekili adayı, Sosyalist Parti Onursal Başkanı Mihri Belli yarın düzenlenecek törenlerle sonsuzluğa uğurlanacak.

Cenaze Tören Düzenleme Komitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Mihri Belli, 18 Ağustos Perşembe günü, ikindi namazının ardından Feriköy Mezarlığı'nda "yoldaşları" Şefik Hüsnü Dağmer, Reşat uat Baraner ve Şevki Akşit'in yanlarına defnedilecek. Törene katılmak isteyenler 16. 30'da Şişli Camii'nde buluşacak. Düzenleme Komitesi açıklaması şöyle:

"Yüreğini Ferah Tut Yoldaş!'

Türkiye sosyalist hareketinin kurucu liderlerinden, Türkiye Komünist Partisi (TKP) Merkez Komite üyesi, Milli Demokratik Devrim (MDD) hareketinin ve 68 Devrimci Gençlik kuşağının teorisyeni ve önderi, Türkiye Emekçi Partisi (TEP) Genel Başkanı, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ve Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) kurucusu, 'Emek, Barış, Demokrasi Bloku' milletvekili adayı, Sosyalist Parti Onursal Başkanı Mihri Belli'yi kaybettik.

Mihri Belli 70 yılı aşan siyasi hayatı boyunca her zaman ve hiç yılmadan emekçi sınıfların, ezilen halkların, gençlerin, kadınların, mazlumların yanında yer aldı; onların kurtuluş mücadelesinin sıra neferi oldu. Adıyla anılan "Sosyalizm Yolunda Tam Bağımsız ve Gerçekten Demokratik Türkiye" idealinin en samimi savunucusu ve yılmaz savaşçısıydı.

Mihri Belli çizgisini özetleyecek sözcüklerden biri "yurtseverlik'se diğeri "enternasyonalizm'dir. Hayatı ilk bakışta birbirine zıt görünen bu iki kavramın diyalektik özetiydi. Yunanistan İç Savaşı'nda faşizme karşı demokrasinin saflarında Türkiyeli bir devrimci, "Kapetan Kemal' olarak tabur komutanlığı yaptı, ölümden döndü. Filistin halkının en güvenilir dostlarından biri oldu, Kürt halkının kendi kaderini eline alma mücadelesine destek olmayı sadece komünist enternasyonalizmin değil "Türkiye yurtseverliği'nin önkoşulu olarak gördü.

Mihri Belli, "gerçekten demokratik bir Türkiye' için Aleviyle Sünninin, Türkle Kürdün, Lazla Çerkesin bir araya gelmesi, birlikte mücadele etmesi gerektiğini savunuyordu.

Uzun siyasal yaşamında onu en çok üzen şey, "inisiyatifin düşmana geçmesinin' bir sonucu olarak değerlendirdiği sosyalist soldaki bölünmüşlüktü. O, genç kuşakların bu bölünmüşlüğü aşacağına güveniyordu.

Değerli yurtseverler, demokratlar, devrimciler, sosyalistler, emekçiler ve ezilenler, 18 Ağustos Perşembe günü, ikindi namazının ardından, yoldaşımız, "Kepatan'ımız, abimiz, Mihri Belli'yi sonsuzluğa uğurlamak için 16. 30'da Şişli Camii'inde buluşuyoruz. Mihri Belli'yi Feriköy Mezarlığı'nda, yoldaşları Şefik Hüsnü Değmer, Reşat Fuat Baraner ve Şevki Akşit'in yanlarına götürüyoruz. "

Yüreğini ferah tut yoldaş! Sınırsız ve sınıfsız başka bir dünya mümkün! ve o dünyanın müjdecilerinden biri olan Mihri Belli hiçbir zaman unutulmayacak! - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Mihri Belli, Sonsuzluğa Uğurlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement