Moder Yönetim Kurulu Başkanı Kış Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Moder Yönetim Kurulu Başkanı Kış Açıklaması

(MODER) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, hükümetten 2012'de otomotiv vergileri konusunda, dünya standartlarını yakalama hususunda çalışma yürütülmesini talep ettiklerini bildirdi.

02.01.2012 14:06

Mersin Yetkili Otomotiv Satıcılar Derneği

(MODER) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, hükümetten 2012'de otomotiv vergileri konusunda, dünya standartlarını yakalama hususunda çalışma yürütülmesini talep ettiklerini bildirdi.

Kış, yaptığı yazılı açıklamada, 2011'in son çeyreğinde uygulanan ÖTV'nin piyasada durgunluğa ve gerginliğe neden olduğunu belirterek, yeni yılda benzer düzenlemelerden kaçınılmasını istedi.

Sektördeki vergi uygulamalarında dünya standartlarının ve piyasa beklentilerinin dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Kış, şunları kaydetti:

"Sektörümüz en çok hareketliliğin yaşandığı Ekim ayında sürpriz bir ÖTV zammı ile karşılaştı. Bu durum araç almak isteyenleri tedirgin etti. Hükümetten 2012'de otomotiv vergileri konusunda, dünya standartlarını yakalama hususunda çalışma yürütülmesini talep ediyoruz. Bunu da yalnızca otomotiv sektörünün çıkarları için değil, kamu çıkarı için istiyoruz. ÖTV'nin artması aslında piyasanın akışını durdurmasına ve bu sayede kurumların gelir elde edememesine sebep olmaktadır. 2012'nin sektörde sürprizlerin yaşanmadığı, otomobilin lüks olmaktan çıkıp zaruri bir ihtiyaç haline geldiği bilincinin bürokraside de anlam bulduğu bir yıl olmasını diliyorum."

-Mersin'deki araç satışı yüzde 32 arttı-

Kış, 2011'de beklentilerini karşılayan bir tablonun ortaya çıktığını belirtti.

Mersin'de 2011'in Kasım ayı itibariyle toplam araç satışının 17 bin 471'e ulaşarak, bir önceki yıla göre yüzde 32 arttığını ifade eden Kış, açıklamasına şöyle devam etti:

"2011 Kasım ayı itibariyle bir önceki yılın aynı dönemine göre, bin 579 adet ağır ticari araç satışıyla yüzde 85, 5 bin 443 hafif ticari araç satışıyla yüzde 15, 10 bin 449 binek araç satışıyla yüzde 35 oranında artış görüldü.

Kasım ayı itibariyle 17 bin 471 olan toplam araç sayısının 2011 verileri açıklandığında 20 bine ulaşacağını tahmin ediyoruz. Bu rakam bizler için oldukça ciddi ve önemlidir. Türkiye pazarında önemli bir yere sahip olan Mersin toplam satışta yüzde 2'lik payını korumaktadır."

(VEG-ST-AG- - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Moder Yönetim Kurulu Başkanı Kış Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement