Munzur Gözeleri Suyu Kent Merkezine Getirilecek - Son Dakika
Yerel

Munzur Gözeleri Suyu Kent Merkezine Getirilecek

Tunceli Belediyesi, kentin içme suyu sorununu kalıcı olarak çözmek için başlatılan çalışmaların aralıksız devam ettiğini bildirdi.

24.06.2015 13:38

Tunceli Belediyesi, kentin içme suyu sorununu kalıcı olarak çözmek için başlatılan çalışmaların aralıksız devam ettiğini bildirdi.

Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Kasun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin su ihtiyacının uzun yıllar sağlıklı bir şekilde karşılanabilmesi için Ovacık ilçesinden içme suyunu temini konusunda girişimlerde bulunduklarını anımsattı.

Kentin içme suyunun 6 ayrı kaynaktan temin edildiğini belirten Kasun, "Hagü, Hakis ve Zağge kaynakları doğal akışı ile gelmekte olup bahar aylarında yağıştan kaynaklı kirlenmekte ve sonbahara doğru azalarak verimsiz kalmaktadır. Zağge 2 ve Cumhuriyet Mahallesi'ndeki kuyularda da su pompalamak için elektrik kullanıldığından maliyet giderleri bütçemizi zorluyor" dedi.

Konunun çözümü için Devlet Su İşleri (DSİ) ile görüşmeler yapıldığını ve çalışmaların olumlu sonuçlandığını ifade eden Kasun, "Artan nüfus göz önüne alınarak uzun vadede kentin su sorunuyla bir politika belirlemek için başlattığımız girişimler sonucunda, DSİ Elazığ İl Müdürlüğü ve DSİ Genel Müdürlüğünün belediyemizce yaptığı ortak çalışmalarla Munzur gözeleri suyunu kente getirmek konusunda ortak karara varıldı. DSİ Genel Müdürlüğü tarafından istenilen belgeleri göndereceğiz ve daha sonra proje ihalesine çıkılacak. Proje çalışmasını tahmini 2 yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Ovacık Munzur gözeleri suyunun Türkiye'de en iyi içme suyu seçildiğini anımsatan Kasun, gözeler suyunu kent merkezine getirilmesi projesini DSİ Genel Müdürlüğüne uzun vade borçlanarak gerçekleştireceklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Munzur Gözeleri Suyu Kent Merkezine Getirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement