Obama'dan Türkiye'ye Övgü - Son Dakika
Güncel

Obama'dan Türkiye'ye Övgü

Obama\'dan Türkiye\'ye Övgü

ABD Başkanı Barack Obama, Türkiye'yi Suriyeli mülteciler konusunda üstlendiği yük nedeniyle övdü.

15.10.2014 22:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Barack Obama, Türkiye'yi Suriyeli mülteciler konusunda üstlendiği yük nedeniyle övdü. ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey'in IŞİD'e karşı mücadeleyi görüşmek üzere Maryland'teki Andrews Üssü'ne davet ettiği Obama, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 21 ülkenin askeri temsilcinin katıldığı konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'yi Suriyeli mülteciler konusunda üstlendiği yük nedeniyle övdü.

IŞİD'e karşı oluşturulan koalisyona yaklaşık 60 ülkenin katkı sağladığını belirterek aralarında Türkiye'nin de yer aldığı koalisyonun girişimini 'IŞİD'e karşı dünya" olarak nitelendirdi. IŞİD'e karşı yürütülen operasyonda Musul Barajı ve Sincar'da sağlanan başarılar elde ettiklerini ve birçok sivilin yaşamını kurtardıklarını belirten Obama, şu anda Irak'ın Anbar Eyaleti ve Suriye'nin Kobani bölgesine odaklandıklarını söyledi. ABD'nin hava desteği verdiği koalisyon saldırılarının her iki bölgede de süreceğini belirten Obama, başından beri söyledikleri gibi bunun uzun süreli bir mücadele olduğunu ve yalnızca askeri yolla çözülemeyeceğini vurguladı. Obama, Suriye'den kaçan mültecilere ve sahipliği yapan Türkiye, Lübnan ve Ürdün'ü övdüğü konuşmasında şunalrı söyledi:

'IŞİD'e güvenli bölge yaratmamaya, yabancı savaşçıların katılımın durdurmaya, istihbaratları paylaşmaya ve iletişim kurmaya dikkat edeceğiz. Bu kanseri söküp atmak için bölgedeki ülkelerin nasıl işbirliği yaptığına dikkat edeceğiz. İnsani yardımları sürdüreceğiz. Burada üç ülke var, Ürdün, Lübnan ve Türkiye. Suriye'deki iç savaşın sonucu olarak yalnızca son birkaç ay içinde değil birkaç yıldır yerlerinden olmuş insanlardan dolayı olağanüstü bir yük üstlenen ülkeler. Bunların hepsi bu harekatın bir parçası. Ama büyüyen bir koalisyona işaret eden buradaki tüm ülkelere teşekkür ediyorum."

(Tür: Dış)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Obama'dan Türkiye'ye Övgü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement