Öğretmenler Günü - Son Dakika
Yerel

Öğretmenler Günü

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı yayımladı

23.11.2013 13:44

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gökmen mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928 yılında "Başöğretmen" sıfatını alması vesilesiyle, 1981 yılından bu yana her yıl 24 Kaım gününün  Öğretmenler Günü olarak kutlandığını hatırlattı.

24 Kasım'ın Öğretmenler Günü'nün tüm öğretmenlere hayırlı olmasını dileyen Gökmen, şunları kaydetti:

" Başöğretmen Atatürk'ün, ' Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir' şeklindeki ifadesi doğrultusunda bizler de KMÜ olarak Türkiye'deki üniversiteler içerisinde farklı, aranan ve tercih edilen bir üniversite konumuna gelmek için gençlerimize ve çevremize ışık verme gayreti içerisindeyiz. Bu vesileyle bir insanı yetiştirerek topluma faydalı bir birey haline getirmenin kudretini en iyi bilen öğretmenlerimizin ve öğretim elemanlarımızın öğretmenler gününü kutluyor, kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."

Diğer taraftan Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli, CHP İl Başkanı Ahmet Ertuğrul, Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu'da yazılı mesaj yayımlayarak tüm öğretmenlerin 24  Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladılar. - Karaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement