Pedalsız, Frensiz, Tahta Bisiklet - Son Dakika
Yerel

Pedalsız, Frensiz, Tahta Bisiklet

Pedalsız, Frensiz, Tahta Bisiklet

ABD'de bir babanın oğlu için tasarladığı 3 kilogram ağırlığındaki tahta bisiklet, düşme sonucu yaralanmaları da engelliyor.

13.06.2014 11:55  Güncelleme: 12:00

NEVBAHAR KABAKLI - ABD'de bir babanın oğlunun daha kısa sürede bisiklet kullanması için geliştirdiği ahşap bisiklet, çok hafif olduğundan, düşme sonucu meydana gelebilecek yaralanmaları da önlüyor.

Avrupa'da "çokça tercih edilen" bisikletin Türkiye'de üretimini üstlenen İzmir Bisiklet Derneği Başkanı Mustafa Karakuş, AA muhabirine, pedalsız ve frensiz bisikletin özelliklerini anlattı.

Bisiklete binmeyi öğrenirken pedalın çocukları engellediğini vurgulayan Karakuş, pedalsız ve frensiz bisikletin tahtadan yapıldığı için çok hafif olduğunu belirtti.

Tahta bisikleti, 2 yaşındaki çocukların bile rahatlıkla kaldırıp indirebileceğini ifade eden Mustafa Karakuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ahşap olması, herhangi bir düşme anında çocuğun herhangi bir uzvunun sakatlanmaması için çok önem bir faktör. Tahtayı seçmemizin başka bir nedeni var, o da hafifliği ve daha az zarar vermesi. Tahta bisikletle düşse bile herhangi bir zarar vermiyor çocuğa çünkü hiçbir sivri, keskin parçası yok, pedalı da yok zaten. Amerikalı babanın yaşadığı en büyük problem olmuş. 3 yaşındaki çocuğu ilk düştüğü anda pedal, çocuğun baldırını yaralamış ve baba onu sökmüş. İkinci binişinde çocuk sadece ön freni sıktığı için takla atmış, bu sefer frenleri sökmüş. Bisiklet demir olduğu için onu da değiştirip ahşaptan yapıyor. Ahşap 3 kilogram sadece. 2 yaşındaki çocuk bile tahta bisikleti kaldırıp taşıyabilir ve altında kalsa bile ona hiçbir baskı uygulamaz."

Mustafa Karakuş "tahta denge bisikleti"ne birkaç gün binen bir çocuğun 3-4 günde normal bisiklet sürebileceğini iddia etti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Pedalsız, Frensiz, Tahta Bisiklet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement