Ressam Yılmaz'dan Sergi - Son Dakika
Yerel

Ressam Yılmaz'dan Sergi

Ressam Bülent Yavuz Yılmaz, kişisel resim sergisi açtı.

22.03.2014 11:09

Ressam Bülent Yavuz Yılmaz, kişisel resim sergisi açtı.

Sanko Holding'den yapılan açıklamaya göre, Yılmaz'ın 43 eserinin yer aldığı serginin açılışı, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu ve yardımcısı Mehmet Aykanat, Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, Sanko Park AVM Müdürü Niyazi Büyükusta ile sanatseverin katılımıyla gerçekleştirildi.

Trabzonlu sanatçı Yılmaz'ı tebrik eden Kaymakam Turan, birçok medeniyete beşiklik eden Gaziantep'in sanayi ve ticaretin yanı sıra sanatsal ve kültürel alanda önemli adımlar attığını belirterek, sanata ve sanatçıya büyük destek veren Sanko Ailesi ile iftihar ettiğini ifade etti.

Kaymakam Mehmet Aydın da Gaziantep'in marka bir şehir olduğunu vurgulayarak, "Sanat alanında da marka olması için kim emek veriyorsa, kim katkı yapıyorsa alkışlıyorum. En küçük bir katkıyı bile çok önemsiyorum" ifadesinde bulundu.

Gaziantep'te sanatsal etkinlerin daha çok artmasını temenni eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu ise kentte sanatsal etkinlerin gelişmekte olduğunu, Sanko Sanat Galerisi'ndeki bu önemli etkinlerin devamını beklediğini kaydetti.

Sanko Park AVM Müdürü Niyazi Büyükusta da sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarına vurgu yaparak, hem sanatçıya, hem de açılışa katılan davetlilere teşekkür etti.

Resimlerinin ana temasını, insan ve onu çevreleyen yaşamsal alanın tüm imgeleri olan şemsiyelerin oluşturduğunu anlatan sanatçı Yılmaz da, armoni ve ritim ile içselleştirdiği resimlerinde fırça vuruşlarının bazen coşkulu, bazen hırçın, bazen de melankolik olarak tuvale yansıdığını bildirdi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Aydın, sanatçı Yılmaz'a, Sanko Holding sponsorluğunda bastırılan "Belkıs Zeugma ve Mozaikleri" adlı bilimsel yayını takdim etti.

Sanko Sanat Galerisi'ndeki sergi, 4 Nisan'a kadar her gün 10.00 ile 22.00 saatleri arasında gezilebilecek. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ressam Yılmaz'dan Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement