Salon'da Bu Hafta Rock'n'roll İle Egzotik Melodiler Bir Arada - Son Dakika
Güncel

Salon'da Bu Hafta Rock'n'roll İle Egzotik Melodiler Bir Arada

Eskiz, Cosmic Wings, Heavy Sky'dan safi rock'n'roll gecesi/

09.11.2016 14:44

11 Kasım Cuma, 22.00

The Ringo Jets'ten Deniz Ağan ile Can Tunaboylu ve Uygar Çetiner'den oluşan İstanbullu rock'n'roll üçlüsü Eskiz, The Ringo Jets'ten Tarkan Mertoğlu, Lale Kardeş ile Baki Turanlı ve Barış Çelenk'ten oluşan İstanbullu sci-fi, heavy rock grubu Cosmic Wings ve Ankara'nın köklü rock geleneğini bozmadan yaşatan Batu Akdeniz önderliğindeki rock grubu Heavy Sky güçlerini birleştiriyor ve Salon sahnesine konuk oluyorlar.

Fantastik genç rock'n'roll neferlerinin evi olarak tanınan Tantana Records'un yayımlanacak iki albümün kutlaması ve gelecek bir konser serisinin ilki ile Salon'a çıkartma yapacağı konserin biletleri ayakta (tam) 35 TL, öğrenci 25 TL olmak üzere olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.

Indie pop'un yeni yüzü Khruangbin egzotik melodilerini soul ve funk'la buluşturuyor/
12 Kasım Cumartesi, 22.30

Teksaslı indie pop grubu Khruangbin, kurulduktan kısa süre sonra müzik dünyasının uluslararası düzeyde en önemli ve ünlü yayınları arasında yer alan The Guardian ve İ-D'de ismini duyurdu. Grup, aynı anda hem saykedelik hem de dream-pop kıyılarına yakın duran parçaları ile yepyeni bir tür öneriyorlar. Marvin Gaye, Curtis Mayfield sevenlerin kaçırmaması gereken Salon konserleri ile Khruangbin, hüzünlü soul ve slow-motion funk tınılarının buluştuğu egzotik şarkılarını sahneye taşıyacak. Khruangbin'in hemen öncesinde Kilink ile tanıdığımız Mertcan Mertbilek ve Tarık Töre'nin California sound'unu sahnelere taşıdığı projesi Palmiyeler Salon'u ısıtacak. Sahnedeki enerjileriyle hayranlarının sayısını artırmaya devam eden Palmiyeler, yepyeni albümünden şarkılarla Salon'da olacak.

Gecenin başlangıcını ve kapanışını ise Hakan Odabaşı yapıyor. 2010'lu yılların başında Club Bangkok'un parçası olarak tanıdığımız Hakan Odabaşı, Play Tuşu'nun acar yazarı kah bol gitarlı kah çok synth'li seçkisiyle gecenin hazırlığını yapacak. Konserin biletleri ayakta (tam) 45 TL, öğrenci 35 TL olmak üzere olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.

No Land "Aramızda" ile etnik müziğin yerel sahnedeki yegane temsilcilerinden biri olmaya aday/
17 Kasım Perşembe, 21.30

Etnik müzik grubu No Land, isimleri gibi kendileri de, müzikleri de hiçbir yere ait olmayan grup. Sahnede keman, viyolonsel, ney, trompet ve birçok enstrümanı birlikte kullanan No Land, beklenen ilk albümleri "Aramızda"nın lansman konseriyle Salon sahnesindeler. Bambaşka diller, bambaşka enstrümanlar ve bambaşka kalplerin sihirli melodilerine şahit olmak için No Land konseri ajandalara not düşülmesi gereken konserlerden. Konserin biletleri ayakta (tam) 35 TL, öğrenci 25 TL olmak üzere olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.
Oyun Salonu kapsamında Kuş Öpücüğü ve National Theatre Live işbirliği ile Frankenstein Kasım ayındaki sayılı gösterimlerinde tüm tiyatroseverleri bir araya getiriyor

Oyun Salonu kapsamında Salon'da sahnelenen Berkay Ateş'in yazdığı, Can Kulan ve Emir Çubukçu'nun yönettiği ve Tiyatro D22 oyuncularının usta oyunculuğu ile izleyici ile buluşan "Kuş Öpücüğü", yıllar sonra oğluna kavuşan bir anne (Hatice) ve hayatını sokaklarda akordeon çalarak kazanan hasta bir oğulun (Mehmet) hikayesini anlatıyor. Oyun, torbacıları, hırsızları ve artık normalleşmiş polis müdahaleleriyle hayatın hızlı aktığı bir mahallede küçücük bir evin içinde, Mehmet ile Hatice'nin geçmişle ve birbirleriyle hesaplaşmalarını hikayeleştiriyor. "Kuş Öpücüğü", 14 ve 28 Kasım Pazartesi günleri, saat 20.30'daki gösterimleri ile Salon'da izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Etkinlik biletleri oturmalı (numarasız) 45 TL, öğrenci 35 TL olmak üzere olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.

Benedict Cumberbatch, Johnny Lee Miller'la beraber tarihin tozlu sayfalarında klasikleşmiş bir eserin Frankenstein'ın gözünden dünyaya bakıyor. Cumberbatch ve Miler, Danny Boyle yönetmenliğindeki "Frankenstein"da, değişen rollerde doktor Victor Frankestein ve yaratığını canlandırıyorlar. Delilik ve dahilik arasındaki o ince çizgide sürekli rol değiştiren oyuncular; bilimsel sorumluluk, ebeveyn ilgisizliği, bilinç gelişimi ve iyiyle kötünün doğasını tartışmaya açıyor. "Frankenstein", heyecan verici, rahatsız edici, klasik ve gotik masal niteliği taşıyan doğasıyla Salon'da kurulan beyazperdede yüksek çözünürlüklü kaydıyla izleyicinin karşına çıkıyor. Benedict Cumberbatch'in ve Johnny Lee Miller'ın hafızalara kazınan oyunculuğu ve Danny Boyle'un usta yönetmenliğinde "Frankenstein", 15 ve 22 Kasım Salı günleri saat 20.30'da gösterimlerine devam ediyor. Etkinlik biletleri oturmalı (numarasız) 50 TL, öğrenci 40 TL olmak üzere olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.

Bilet Bilgileri

Etkinliklerin biletleri, Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.
(İKSV ana gişesi Pazartesi'den Cumartesi'ye her gün 10.00-18.00 saatleri arasında açıktır.)

Öğrenci biletleri ana gişe İKSV'den temin edilebilir, etkinlik kapasitesi el verdiği sürece öğrenciler sınırsız sayıda indirimli bilet satın alabilirler.

Salon etkinliklerinde Vodafone Red ve Vodafone FreeZone üyelerine bir bilet alana ikinci bilet hediye.

Lale Kart sahipleri %25'e varan indirimlerden yararlanabilirler. Ayrıca Lale Kart'ın en genç kategorisi Mavi Lale Kart ile siz de İKSV'yi destekleyebilir, tüm Salon İKSV etkinliklerinde %10 indirimden yararlanabilirsiniz. Mavi Lale Kart yalnızca 50 TL. Ayrıntılı bilgi için: lalekart.org

Salon İKSV'de bu sezon da  %100 Müzik konseptinde düzenlenecek konserler ile Garanti Bankası sponsorluğunda gerçekleşecek Garanti Caz Yeşili konserleri de izleyicilerle buluşacak.

MasterCard da Paha Biçilemez İstanbul programı kapsamında Salon etkinliklerine katkıda bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Salon'da Bu Hafta Rock'n'roll İle Egzotik Melodiler Bir Arada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement