Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Balıkesir Sanayi Odası tarafından, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı münasebetiyle bir mesaj yayımlandı.

17.03.2017 13:22

Balıkesir Sanayi Odası tarafından, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı münasebetiyle bir mesaj yayımlandı.

Mesajda, milli şair Mehmet Akif'in "Bedr'in aslanları ancak bu kadar şanlı idi" mısralarında ifade ettiği gibi Çanakkale'nin, adsız kahramanların iman dolu göğüslerini siper ederek kanlarının son damlasıyla yazdıklarının gurur destanı olduğu belirtildi.

Çanakkale'nin, bu destanı yazan kahraman Türk ordusunun savaşta dahi insanlığını unutmadığını tüm dünyaya gösterdiği yer olduğu belirtilerek, "İnsan olmanın, insana saygı duymanın, vicdan sahibi olmanın zaman ve yer koşuluna bağlı olmadığını, kahraman Türk ordusu tüm dünyaya Çanakkale'de göstermiştir. Yaralı düşmanı hastaneye sırtında götüren, vurduğu düşman gemisinden denize düşen askerlerin kurtulabilmesi için top ateşini kesen Mehmetçik yalnız Gelibolu'da değil, tüm dünya uluslarının gönlünde abideleşmiştir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Kavganın en haklısını veren ve kimsenin toprağında gözü olmayan bir millet olarak, 'Yurtta sulh cihanda sulh" diyor, ancak 'Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber. Ağuşunu açmış karşında duruyor Peygamber.' mısralarının her zaman gönlümüzde olduğunu, yardıma muhtaç olanlara pamuktan yumuşak olan gönüllerimizin devletimize, milletimize, bağımsızlığımıza kastetmeye cüret edenlere karşı çelikten sert olacağının unutulmamasını istiyoruz. 18 Mart Çanakkale Zaferin 102. yıl dönümü vesilesiyle, bu savaşta yer alarak adını tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakar milletimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika


Advertisement