Sinemardin'e Müsiad ve Dündar Tarım'dan Destek - Son Dakika
Yerel

Sinemardin'e Müsiad ve Dündar Tarım'dan Destek

Sinemardin\'e Müsiad ve Dündar Tarım\'dan Destek

Mardin Film Ofisi Derneği'nce düzenlenen 7'nci SineMardin Uluslararası Film Festivali'ne katkılarından dolayı Mardin Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği ve Dündar Tarım'a plaket verildi.

12.06.2012 15:59

Mardin Film Ofisi Derneği'nce düzenlenen 7'nci SineMardin Uluslararası Film Festivali'ne katkılarından dolayı Mardin Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği ve Dündar Tarım'a plaket verildi.

Mardin Film Ofisi Derneği'nce düzenlenen 7'nci SineMardin Uluslararası Film Festivali Mardin Hilton Garden İnn otelinde verilen kokteylle başladı. İran sinemasını dünyaya tanıtan ünlü yönetmen Majid Majidi ile Murathan Mungan'ın da katıldığı açılış kokteyline birçok ünlü ve sinemaseverler katıldı. Mardin Film Ofisi Derneği ve festival yönetmeni Helün Fırat temel amaçlarının Mardin'in sinemayla ilgili altyapısının ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtılması olduğunu belirtti Fırat yaptığı konuşmanın ardından 7. SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivaline katkı sunan ve desteklerini esirgemeyen MÜSİAD ve Dündar Tarıma Teşekkür Plaketi verdi. Mardin Film Ofisi'nin düzenlediği 7'nci SineMardin Uluslararası Film Festivali'ne katkı sunan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Şube Başkanı ve Dündar Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dündar, Mardin sinema ve dizilerin vazgeçilmez mekanlarından biri olan il haline geldiğini söyledi.

Mardin Müslümanı, Süryanisi, Kürdü, Arabı ve Yezidisi ile insanların hoş gürü içerinde bir arada yaşadığı aynı gelenek ve göreneklerin yaşadığı bir marka şehirde sinema festivaline katkı sunmaktan memnun olduklarını ifade eden MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, "Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'ın açıkladığı gibi yakın bir zamanda Mardin Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun Mardinwood'u olacaktır. Mardin Film Ofisi'nin düzenlediği 7'nci SineMardin Uluslararası Film Festivali'ne katkı sunmaktan mutluyuz" dedi.

Geçtiğimiz yıl Bahman Ghobadi'yi konuk eden SineMardin, bu yıl İran sinemasını dünyaya tanıtan ünlü yönetmen Majid Majidi'yi konuk etti. Serçelerin Sesi, Cennetin Çocukları ve Baran filmlerinden oluşan özel gösterimlerde Mardinli sinemaseverlerle buluştu.

Türkiye'nin en tarihi geçmişe sahip bir kentinde festivale katılmanın kendisi için bir gurur kaynağı olduğunu söyleyen Majidi, "Mardin'e inmeden önce uçağımız Mardin üzerinden inişe geçince karşılaştığım o manzaraya inanamadım. Dünyanın sayısız ilini gezen biri olarak ilk defa böyle tarihi bir manzara ile karşılaştım. Ortaçağ'daki şehirleri arattırmayan Mardin'in manzarası karşısında büyülendim" dedi.

Mardin'in tarihi ve kültürel birikimini bir araya getirecek bir çalışmaya kendisinin de imza atmak istediğini anlatan Majidi, "Mardin adeta doğal bir film platosu, burada benim de imzamın olmasını isterim" diye konuştu.

Açılış konuşmaların ardından Mardin'de ilk sinemayı getiren ve sinemada emeği geçenlere ve festivale katkı sunan MÜSİAD ve Dündar Tarım'a plaket verildi. Gecede Murathan Mungan'ada SineMardin Onur ödülü verildi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sinemardin'e Müsiad ve Dündar Tarım'dan Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement