Sırbistan, Karabağ'daki başarı sonrası Türkiye'den İHA satın almayı planlıyor - Son Dakika
Ekonomi

Sırbistan, Karabağ'daki başarı sonrası Türkiye'den İHA satın almayı planlıyor

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Karabağ'da Ermenistan'a ağır darbe vuran Türkiye'nin insansız hava araçlarını satın alma konusu ile çok yakından ilgilendiklerini belirtti. Vucic ayrıca, Türk İHA'larının son derece iyi olduğunu da sözlerine ekledi.

06.10.2020 00:43  Güncelleme: 15:16

Başkent Belgrad'daki Sırbistan Sarayı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vucic, Türkiye'nin "Bayraktar" insansız hava araçlarından övgüyle söz etti.

İHA sistemlerini çok ilginç bulduklarını ve gelecekte bunlardan satın almak istediklerini kaydeden Vucic, "Türk tarafı ile anlaşıp anlaşamayacağımızı göreceğiz. Ne olursa olsun, burada bahsi geçen insansız hava araçları oldukça iyi. Türk üreticilerin hakkını vermem gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"HER ZAMAN GÜVENLİĞİ GÜÇLENDİRMEK İSTİYORUZ"

Vucic, Sırbistan'ın her zaman güvenliğini güçlendirmek istediğini belirterek, "Biz hiç kimseyi tehdit etmiyoruz, hiç kimseye saldırmıyoruz. Ancak bir sürprizle karşılaşmamak için her daim hazır olmalıyız. Bu kapsamda da gerekli adımları atıyoruz." dedi.

Sırbistan'ın askeri anlamda gerçekten tarafsız bir ülke olduğunu vurgulayan Vucic, kendi hava sahalarını ve topraklarını kendileri savunmak ve korumak istediklerini ifade etti. Vucic, İHA sistemlerinin pahalı, ancak oldukça akıllıca yatırımlar olduğunu da sözlerine ekledi.

ERMENİSTAN'IN TANKLARI İHA'LAR KARŞISINDA ÇARESİZ DURUMDA

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalar sürerken, Türk SİHA'ları sahadaki tüm dengeleri değiştirmeye devam ediyor. Azerbaycan ordusunun envanterinde bulunan Türk Bayraktar TB2 insanız hava araçlarının sahadaki başarısı dünya basınında geniş yer buluyor. Rusya'nın İzvestiya gazetesi Dağlık Karabağ semalarına "Türk Bayraktar TB2 insansız hava araçlarının tamamen hakim olduğu" yorumuna yer verdi.

Aleksey Hlopotov adlı askeri uzman, gazeteye yaptığı değerlendirmede, "Gökyüzüne tamamen insansız hava araçları hakim. Ermenistan'ın tankları İHA'lar karşısında çaresiz durumda. Eski tip tanklar artık tarihe karışıyor" diye konuştu.

Sırbistan, Karabağ\'daki başarı sonrası Türkiye\'den İHA satın almayı planlıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Sırbistan, Karabağ'daki başarı sonrası Türkiye'den İHA satın almayı planlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • kutsal topraklardan: sırbistana günahımızı bile vermeyelim. yaptıkları katliamlar daha unutulmadı. 15 0 Yanıtla
  • Biri: Sırplara satılmasın boşnaklara hibe edilsin.. Bu da bi fikir... 14 1 Yanıtla
  • Bravo : iha var siha var uçan araba var gaz tuz var ülkede yok yok teknoji bilimde dünya lideri maaşallah neden dolar 8lira neden market pazar bu kadar pahalı neden işsiz insanlar çok. 9 5 Yanıtla
    MANSUR LAVAŞ: TÜP KUYRIĞU VAR ÇÖP VAR MAZOT KUYRUĞU VAR ÇÖPLER VAR SEDYEDE ÖLEN VAR KARABORSA İLAÇ VAR ,GAZ MASKESİ VAR BATAN BANKA VAR SİGORTADA KUYRUK VAR ,KOKU VAR ,KARABORSA İLAÇ VAR 0 1
  • ahmet : bizden aldığı sihayı, ermenistan a hibe ederse ne yapıcaz... 5 1 Yanıtla
    HASAN: Sihaların yazılımları bizde hiç bir ülke bir bayraktar sihasınız bizden izin almadan kaldıramaz 6 0
  • yıldo: sırplara kesinlikle vermeyelim 3 0 Yanıtla
  • MODERN VELED: Ya Ahmet kardeşim yapma ne olur azcık düşün bebeğim şaplağı yersin bak :D 1 1 Yanıtla

Advertisement