ABD Karadeniz'e Savaş Gemisi Gönderme Planından Vazgeçti - Son Dakika
Güncel

ABD Karadeniz'e Savaş Gemisi Gönderme Planından Vazgeçti

Rusya ile Ukrayna arasında tırmanan gerilimin ardından Karadeniz'e savaş gemisi gönderme planı yapan ABD, bu kararından vazgeçti.

14.04.2021 23:04  Güncelleme: 18:59

Rusya- Ukrayna gerilimine taraftarlık yapma girişiminde bulunan Amerika Birleşik Devletleri (ABD), bölgeye 2 savaş gemisi gönderme planından vazgeçtiğini Türkiye'ye bildirdi.

ABD savaş gemileri USS Roosevelt ve USS Donald Cook'un, Karadeniz'e geçeceği Montrö Sözleşmesi uyarınca geçen hafta Türkiye'ye bildirilmişti. Rusya ile Ukrayna arasında askeri gerilimin zirveye çıkmasının ardından ABD, 2 savaş gemisinin Karadeniz'e gitmeyeceğini Türkiye'ye aktardı.

ABD Karadeniz'e Savaş Gönderme Planından Vazgeçti

"ABD KENDİSİNİ DENİZLERİN EFENDİSİ OLARAK GÖRÜYOR"

ABD, savaş gemilerinin Karadeniz'e ulaşacağı güzergahta Rusya'nın tatbikat başlattığını söylemişti. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Ryabkov ise konuya şöyle yaklaşmıştı; "Görünen o ki ABD kendisini denizlerin efendisi olarak görüyor. Gene de anlamalılar ki birtakım olaylar yaşanması riski oldukça yüksek. ABD'yi uzak durmaları konusunda uyarıyoruz, Kırım'dan uzak, Karadeniz kıyımızdan uzak dursunlar. Bunu kendi iyilikleri için yapsınlar"

ABD Karadeniz'e Savaş Gönderme Planından Vazgeçti

NE OLMUŞTU?

ABD, kısa bir süre önce Montrö Anlaşması sebebiyle Türkiye'ye başvurarak askeri gemilerin Boğazlar'dan geçmesi için izin almış ve bu durum Ukrayna hattında gerilim yaşayan Rusya'dan büyük tepki çekmişti. Ukrayna silahlı kuvvetleri Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'ın sınırlarının yakınında tank ve piyade saldırılarını püskürtme tatbikatı gerçekleştirmişti. Askeri tatbikat kararı, ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin ardından alındı. Söz konusu görüşmenin konusu Rusya'nın Kırım'da ve Ukrayna'nın doğusunda askeri yığınak oluşturması vardı.

ABD Karadeniz'e Savaş Gönderme Planından Vazgeçti
ABD Karadeniz\'e Savaş Gemisi Gönderme Planından Vazgeçti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel ABD Karadeniz'e Savaş Gemisi Gönderme Planından Vazgeçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement