Sporder Başkanı Babar Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Sporder Başkanı Babar Açıklaması

Adıyaman Sporcular Derneği (SPORDER) Başkanı Yusuf Babar, Adıyaman'da düzenlenen "Kurumlar arası Futbol Turnuvası"nda meydana gelen olumsuzların kendilerini üzdüğünü söyledi.

28.06.2012 14:06

Adıyaman Sporcular Derneği (SPORDER) Başkanı Yusuf Babar, Adıyaman'da düzenlenen "Kurumlar arası Futbol Turnuvası"nda meydana gelen olumsuzların kendilerini üzdüğünü söyledi.

Babar, dernek binasında basın mensupları ile yemekte bir araya geldi. Adıyaman'da devam eden turnuvada bir dizi sıkıntıların olduğunu öne süren Babar, turnuva öncesi katılımcı takımlara dağıtılan talimatnamenin, takımlarca değiştirildiğini ve takımlara zimmet karşılığında verilmediğini ileri sürdü.

Babar, turnuvadaki olumsuzlukları şöyle anlattı:

"Turnuvaya katılmaları konusunda Derneğimiz tarafından olumlu karşıladığımız fakat bundan önceki turnuvada geri dönülmesi zor ve müdahale edildiğinde etik olmayan nedenler olacağından final maçında lisanslı oyuncu oynatan ve Şanlıurfa sınırları içerisinde olan Barajspor'un tekrardan bu turnuvaya dahil edilmesi olmuştur. Müracaat eden ilçe takımlarımız ise bu turnuvaya alınmamıştır. Kuralların belirtildiği talimatnamede maç saatinden bir saat önce müsabaka yerinde hazır bulunması gerekirken buna uyulmamıştır.

Sporcu sayısı 22 olması gerekirken sonradan bu rakam değiştirilmiştir. Turnuvanın organizasyondaki bir takım olumsuzlardan dolayı ve derneğimiz tarafından şiddetle kınadığımız turnuvadaki bazı hakemlerimize karşı fiili müdahalede bulunulması, bu nedenlerden dolayı da oynanacak maçların bir gün sonraya ertelenmesi tarafımızca tespit edilmiştir. Adıyaman Valiliği adına yapılan bu turnuvada Sayın Valimiz her zaman arkamızda durmuştur. Valimize de bu şekilde büyük saygısızlık yapılmıştır"

Adıyaman Amatör Spor Kulüpleri (ASKF) Başkanı Cenap Taşkın ise "Turnuvaya 22 takım katıldı. Komite olarak turnuvaya herhangi bir müdahale olmadı. Hakemlerimize yapılan saldırıyı da tekrardan kınıyoruz. Hakemlerimizin maça çıkıp art niyetli hiçbir davranışları olmamıştır. Bu konuda radikal kararlar alacağız. Bu süreçte Sayın Valimiz Ramazan Sodan da her zaman yanımızdadır" diye konuştu.

Muhabir: Hakan Furkan/Mehmet Fatih Aslan

Yayıncı: Mehmet Öztaş - ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sporder Başkanı Babar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement