Trabzon Kübalı Boksör Sünnet Oldu, Evliliğe İlk Adımı Attı - Son Dakika
Güncel

Trabzon Kübalı Boksör Sünnet Oldu, Evliliğe İlk Adımı Attı

Kübalı boksör sünnet oldu, evliliğe ilk adımı attıKÜBALI boksör Erly Mayan Speck (41), yerleştiği Trabzon'un Akçaabat ilçesinde yaşamaya başladı.

16.10.2018 15:13

Kübalı boksör sünnet oldu, evliliğe ilk adımı attı

KÜBALI boksör Erly Mayan Speck (41), yerleştiği Trabzon'un Akçaabat ilçesinde yaşamaya başladı. İlçede, bir reklam şirketinin atölyesinde çalışıp geçimini sağlayan Speck, aynı zamanda boş vakitlerinde de gönüllü olarak çocuklara boks eğitimleri de veriyor. Sünnet olan ve Müslüman olarak camide vakit namazlarını kılmayı da ihmal etmeyen Speck, Trabzonlu bir kızla nişanlanarak evliliği de ilk adımını attı. Speck, Türkiye ve Trabzon'u çok sevdiğini, burada insanlarla kaynaştığımı söyledi.

Türkiye Boks Federasyonu'nun Küba'da düzenlediği bir etkinlikte dönemin Boks Federasyonu Trabzon İl Temsilcisi Kaya Özlü ile tanışan Kübalı boksör Erly Mayan Speck, bir yıl önce Trabzon'a geldi. Akçaabat ilçesinde bir reklam şirketinin atölyesinde işçi olarak çalışmaya başlayan ve bir spor kulübünde boks antrenörlüğü yapan Speck, mahallede çocuklara da gönüllü boks eğitimi veriyor. İlçede çok sevilirken ve Müslümanlığı tercih eden Speck, vakit ve cuma namazlarını camide kılıyor. Sünnette olan Speck, tanıştığı Trabzonlu bir kızla da nişanlandı.

Kübalı boksör Erly Mayan Speck, Türkiye'yi çok sevdiğini ve hayalinin bu ülkede yaşamak olduğunu belirterek Trabzon'a geldim. Burayı çok seviyorum. Buradan gitmek istemiyorum. Karadeniz insanı çok sevecen. Bana sahip çıktılar. Herkese teşekkür ediyorum dedi.

'ADAY OLSA MUHTAR SEÇİLİRö

Mayam'ın ilçede çok sevildiğini anlatan Trabzon eski Boks Temsilcisi Kaya Özlü, 'Türkiye Boks Federasyonu'nun Küba'da düzenlediği kampa gittiğimizde tanıştık. Kendisi Türkiye'ye gelmeyi çok istedi. Biz de ön ayak olduk ve Türkiye'ye geldi. Türkiye'yi çok seviyor. Gençler, çocuklar, yaşlılar herkes onu çok seviyor. Çocuklara ücretsiz boks dersi veriyor. Muhtarlık seçimi yaklaşıyor. Mayan muhtarlık seçimlerine adaylığını koysa muhtar seçilir. Buraya geldikten sonra Müslüman olmaya karar verdi. Çoğu hastane sünnet etmeyi kabul etmedi. İstanbul'dan özel bir hastaneden buraya doktor getirttik. Bana maliyeti bin dolar oldu, ama buna 5 bin dolar feda olsun. Kendi kendine gelir dükkanı açar, kapatır. Yeni bir evladım, kardeşim gibi olduö diye konuştu.

'AKÇAABATLI MAYAN'

Aynı iş yerinde çalışan arkadaşı Sezer Birinci ise 'Çalıştığımız işyerinde bize yardım ediyor, boş zamanlarımızda boks dersleri veriyor. Sanki 40 yıldır birbirimizi tanıyor gibiyiz. Sünnet olmaya karar verdi. Bizde hastanede sünnet ettirdik ve burada tanıştığı bir bayanla da nişanladık. Şuan her şey yolunda gidiyor. Burada kalmaya karar verdi. Artık buralı oldu. O bizim için Akçabat'lı Mayanö ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzon Kübalı Boksör Sünnet Oldu, Evliliğe İlk Adımı Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement