Türkçe Olimpiyatlarına Katılacak Öğrenciler Kahvaltıda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Türkçe Olimpiyatlarına Katılacak Öğrenciler Kahvaltıda Buluştu

Türkçe Olimpiyatlarına Katılacak Öğrenciler Kahvaltıda Buluştu

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde düzenlenen etkinlikte 11.Uluslar arası Türkçe Olimpiyatlarına katılacak olan öğrenciler kahvaltıda buluştu.

04.06.2013 11:25

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde düzenlenen etkinlikte 11. Uluslar arası Türkçe Olimpiyatlarına katılacak olan öğrenciler kahvaltıda buluştu.

Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı, ilçe Emniyet Müdürü Murat Sarı ve Gençlik Spor Müdür Vekili Cihat Gündüz'ün de katıldığı etkinlikte 10 farklı ülkenden 15 öğrenci kahvaltıda buluştu. Kafile Başkanı ve aynı zamanda eğitimci olan Cihan Aydoğan yaptığı açıklamada "12 Haziran Pazar günü Çanakkale 18 Mart Stadyumunda bu sene on birincisi düzenlenen Türkçe olimpiyatları için arkadaşlarımızla tanıtım gezisine çıktık. Buradaki arkadaşlar yurt dışındaki kolejlerden mezun olup şuan 18 Mart üniversitesinde öğrencilik yapan arkadaşlarımız. Çeşitli ilçelerimizi gezerek belediye başkanlarımızı, kaymakamlarımızı ve sponsorlarımızı gezerek teşekkür ziyaretlerinde bulunuyoruz" dedi.

Türkçe Olimpiyatlarına katılacak olan Hindistan'dan gelen Seyit isimli öğrenci yirmi iki yaşında olduğunu söyleyerek yabancı uyruklu vatandaşlara Türkçe eğitim verildiği bölümde yüksek lisans yaptığını söyledi. Türkiye'ye bir buçuk yıl önce geldiğini belirten Hindistanlı Seyit, Çanakkale'yi tarih kitaplarından tanıdığını ve burada yaşamaktan memnun olduğunu ifade etti. Öğrenciler kısa bir sunum hazırlayarak Çanakkale Türküsünü okuduktan sonra öğrendikleri şarkıları seslendirdiler. Türkçeyi yeni öğrendiklerinde başlarına gelen komik olayları da aktaran öğrenciler salonu kahkahalara boğdu. İlçe Spor Müdür vekili Cihat Gündüz öğrencilere kiraz ikram etti. Keyifli bir sohbetin ardından program son buldu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkçe Olimpiyatlarına Katılacak Öğrenciler Kahvaltıda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement