Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Şube Başkanı Öğünç."Faaliyetlerimizde Doğa Sevenlerin ve... - Son Dakika
Yerel

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Şube Başkanı Öğünç."Faaliyetlerimizde Doğa Sevenlerin ve...

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Şube Başkanı Abdullah Öğünç, yaptıkları faaliyetlerde doğa sevenlerin ve Hataylıların desteğini beklediklerini bildirdi.

15.01.2012 13:00

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Şube Başkanı Abdullah Öğünç, yaptıkları faaliyetlerde doğa sevenlerin ve Hataylıların desteğini beklediklerini bildirdi.

Öğünç, yaptığı yazılı açıklamada, 2010 yılında kurulan derneklerinin kentte yok olmaya yüz tutan doğal kaynakların korunması, biyo çeşitliliğin sürdürülebilirliğinin sağlanması gibi önemli konularda çalışmalar yaptığını belirtti.

Başta step ve dağ ekosistemleri, ormanlar, tarım alanları, toprak ve su kaynakları, çayır ve meralar, denizler, göller, akarsular, sulak alanlar, mağaralar olmak üzere, ülkenin tüm doğal kaynaklarının ve barındırdıkları ekolojik süreç ve döngüleri korumayı amaçladıklarını ifade eden Öğünç, şunları kaydetti.

"Bu güne kadar kentte yaptığımız çalışmaların harcamalarını aidatlardan oluşan öz kaynaklardan gerçekleştirdik. Kurutulan Amik Gölü'nün işleyen bir modelinin oluşturulması ve Hatay Dağ Ceylanları'nın bulundukları ortamda daha rahat bir yaşam sürmeleri için projeler hazırladık. Ancak sadece aidat gelirleriyle çok fazla çalışma yapamıyoruz. Bu kapsamda doğa sevenlerin ve Hataylıların desteğini bekliyoruz."

- HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Şube Başkanı Öğünç.'Faaliyetlerimizde Doğa Sevenlerin ve... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement