Brezilya’da yaşanan korkunç kazada küçük bir uçak, yerleşim bölgesindeki bir restorana çakılarak alev topuna döndü. Olayda uçakta bulunan 4 kişi hayatını kaybetti. Facia anı ise çevrede bulunan kişiler tarafından saniye saniye kaydedildi.
Kaza, cuma günü sabah saatlerinde Rio Grande do Sul eyaletine bağlı Capão da Canoa kentinde meydana geldi. Küçük tipteki uçak, havalimanına iniş yapmak üzere alçaldığı sırada henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıktı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre uçak hızla irtifa kaybederek doğrudan bir restorana çarptı. Çarpmanın etkisiyle büyük bir patlama meydana geldi ve bina kısa sürede alevler içinde kaldı.
Olay anına ait görüntülerde, uçağın hızla alçaldığı sırada sokakta bulunan insanların panikle kaçıştığı görülüyor. Bir kişinin son anda koşarak kurtulduğu, bir çiftin ise saniyelerle ölümden döndüğü dikkat çekti. Patlamanın ardından gökyüzüne yükselen yoğun siyah duman, çevrede büyük korkuya neden oldu.
Yetkililer, kazada pilot dahil uçakta bulunan 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İlk belirlemelere göre yerde bulunan kişilerden yaralanan ya da hayatını kaybeden olmadı. Restoranın kapalı olması ise daha büyük bir felaketin önüne geçti. Eğer işletme açık olsaydı, can kaybının çok daha fazla olabileceği ifade ediliyor.
Kazanın ardından bölge güvenlik çemberine alınırken, çevrede yaşayan vatandaşlar tedbir amaçlı tahliye edildi. İtfaiye ekipleri yangına hızla müdahale ederek alevleri kontrol altına aldı. Olay yerinde soğutma çalışmaları uzun süre devam etti.
Yerel kaynaklara göre uçak, pistin sonuna yakın bir noktada bir direğe çarptıktan sonra kontrolden çıkarak restorana sürüklendi. Uçağın São Paulo’dan havalandığı bildirildi. Kazanın kesin nedeni ise henüz netlik kazanmış değil.
Rio Grande do Sul Eyalet Valisi Eduardo Leite, yaptığı açıklamada olayın ilk anından itibaren ekiplerin hızlı şekilde müdahale ettiğini belirterek, bölgenin tamamen boşaltıldığını söyledi. Yetkililer, kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını duyurdu.
Bu trajik olay, küçük uçak kazalarının ne kadar ciddi sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Uzmanlar özellikle iniş ve kalkış anlarının uçuşun en riskli bölümleri olduğuna dikkat çekerken, kazanın nedenine ilişkin detaylı incelemelerin sürdüğü bildirildi.



Son Dakika › Brezilya › Uçak restoranın üzerine düştü: 4 kişi hayatını kaybetti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?